• Haberler
  • Gündem
  • 3600 Ek Gösterge ile ilgili flaş gelişme! '3600 Ek Göstergeyi vereceğiz'

3600 Ek Gösterge ile ilgili flaş gelişme! '3600 Ek Göstergeyi vereceğiz'

Milyonlarca kişi bir süredir gündemde olan 3600 ek gösterge son durumu merak ediyor.Konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde flaş bir gelişme yaşandı.

Milyonlarca kişi bir süredir gündemde olan 3600 ek gösterge son durumu merak ediyor. Konuyla ilgili  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde flaş bir gelişme yaşandı. TBMM'de açıklamalarda bulunan Yıldırım Kaya, yaptığı açıklamasında atama bekleyen öğretmenlerin durumuna değinerek önemli mesajlar verdi. Detaylar haberimizde

Kaya, açıklamasında 3600 ek gösterge verileceğini ve öğretmen atamasının yapılacağını belirtti. CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, binlerce kesimi heyecanlandıran önemli bir açıklamada bulundu. Açıklamasında atama bekleyen öğretmenlerin durumuna değinene Kaya, "3600 ek göstergeyi vereceğiz, 250 bin öğretmen atamasını yapıp öğretmenlere hak ettiği değeri hep birlikte vereceğiz; hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın" dedi.

Haber

"3600 EK GÖSTERGEYİ VERECEĞİZ, 250 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINI YAPACAĞIZ"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar gelmesi durumunda yapılacakları belirten Kaya şunları söyledi:

"Bunun için de eğitim devrimlerini gelecek nesillere taşıyacak öğretmenlere ihtiyaç vardır.” diyor ve öğretmenler şûrasına katılıyor. İşte, öğretmenlere verilen değer bu. Bugün ise atama bekleyen öğretmenlerin sorununu çözmüyorsunuz. 3600 ek gösterge sözünüz var, bu sözün üstüne söz söylenmez, eylem yapılır. Gelin, eş birleştirmesini, il emri tayinlerini yapalım. Sözleşmeli öğretmenlerin sorunlarını çözelim. 40 bin öğretmen atamasını nisan ayında gerçekleştirelim. İşte, o zaman yüz yüze eğitim öğretim yapılabilir. İşte, o zaman siz, lise öğrencilerini ölüme terk etmeden yüz yüze sınav yapabilirsiniz. Bunları çözmeden, öğretmen sorunlarını çözmeden bunları yapamazsınız. Ama siz öğretmenin sorunlarını çözemezsiniz. Allah’ın izniyle Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında öğretmenler meslek kanununu çıkaracağız, 3600 ek göstergeyi vereceğiz, 250 bin öğretmen atamasını yapıp öğretmenlere hak ettiği değeri hep birlikte vereceğiz; hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın"

"TÜRKİYE'NİN BAĞIMSIZ KALABİLMESİ İÇİN YENİ BİR EĞİTİM ANLAYIŞINA İHTİYAÇ VAR"

"Ücretli öğretmenler diyor ki: “Bizim aramıza ayrılık tohumları ektiniz. Biz KPSS’ye girdik ama siz kendi yandaşlarınızı mülakatla atadınız. Mahkeme kararlarına rağmen haklarımızı vermediniz.” Bu öğretmenlerin çığlığını duymayacaksak kimin çığlığını duyacağız?

Sevgili arkadaşlar, Kurtuluş Savaşı’nın en kritik döneminde, Sakarya Meydan Muharebesi devam ederken 15 Temmuz-21 Temmuz 1921 tarihleri arasında  Ankara’da  Muallimler Şûrası  toplanır. Mustafa Kemal Atatürk’ün -Kurtuluş Savaşı daha bitmemiş, cumhuriyet ilan edilmemiş ama- yüreğindeki inanç “Kurtuluş Savaşı’nı kazanacağım. Bağımsız Türkiye’yi ilan edeceğim, Türkiye’nin bağımsız kalabilmesi için yeni bir eğitim anlayışına ihtiyaç var"

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme