Ekonomi

Naci Ağbal Açıkladı : " Sosyal Medya Kazançları Vergiye Tabi Olacak"

 Maliye Bakanı Naci Ağbal, İnternet üzerinden rerklam yapanların peşine düşüleceğini, ve söz konusu reklam yapan kişilerin vergi mükellefi olarak değerlendirileceklerini dile getirdi. Facebook, Twitter, Blog yada ne olursa olsun internet üzerinden kazanç sağlanan işleri yapan kişilerin vergi mükellefi olarak sayılacağını belirtti.


Düzenlemeler Yolda, Artık Her Sosyal Medya Fenomeni Reklam Yaparsa Vergisini Verecek

Naci Ağbal mevcut kanunda böyle bir durum söz konusu olmadığını fakat yeni yapılacak düzenlemelerle elektronik ortamı bir alan olarak kabul edileceğini ve bu alandan kazanç sağlayanların vergiye tabi olmasının sağlanacağını vurguladı. Naci Ağbal : “Elektronik ortamda üretilen o alanı artık elektronik işyeri sayacağız. Oradan gelir elde ediyorsa artık mükellef olacak” dedi. Ağbal, bu şekilde gelir elde edilen elektronik ticaretin vergilendirilmesini sağlayacaklarını belirterek, “Kim, ne olursa olsun, herhangi bir şekilde elektronik ortamda yaptığı bir hizmetten dolayı gelir elde ederse, bizim açımızdan vergi mükellefidir” dedi. 

Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde.Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olma fırsatına sahipsiniz. 

Kamupersoneli.net | Ankara