4/B'ye Geçiş Yapacak Personellere Yüzde 10 Zam Müjdesi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu 4 C'den 4 B'ye geçiş sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.Çalışma Bakanı Sarıeroğlu'nun konuya ilişkin açıklamalarını sizlere aktarıyoruz.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu 4 C'den 4 B'ye geçiş sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Çalışma Bakanı Sarıeroğlu'nun konuya ilişkin açıklamalarını sizlere aktarıyoruz.
4/B YE GEÇENLERE YÜZDE 10 ZAM MÜJDESİ
4/C'den 4/B'ye geçiş düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu'dan bu sürece ilişkin değerlendirme geldi.
Bakan Sarıeroğlu yapmış olduğu konuşmasında söz konusu geçiş sürecinin 2 Nisan'da tamamlanacağını ve geçiş yapan personellere yüzde 10 zam yapılacağını duyurdu.
DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA YAPILDI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun açıklamalarının ardından Devlet Personel Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı. 4/B'ye statüsüne geçirelecek personellere yönelik yaopılan paylaşımda kararın Bakanlar Kurulu kararı ile Resmi Gazete'de yayımlandığı hatırlatıldı.
Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan paylaşımın içeriğinde geçiçi personel olarakl çalışan personellerin sözleşmeli personel olarak istihdam edileceği vurgulanarak geçici personellerin hangi pozisyonlarda görevlendirileceğine ilişkin bilgiler verildi.
Buna göre, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nda çalışan geçici personellerin Anketör posizyonuna, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığında ve özelleştirme uygulamaları sonucu kamu kurumlarında çalışan geçici personellerden lisa ve altı seviyelerde eğitim seviyesinde olanların İdari Destek Görevlisi pozisyonuna yüksek öğrenim görmüş adayların ise İdari Büro Görevlisi pozisyonuna geçirilecekleri bildirildi.
BAKAN SARIEROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ ARDINDAN DPB'DEN ZAM AÇIKLAMASI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu 4/C personelinin 4/B'ye geçişlerinde maaşlarına yüzde 10'luk zam yapılacağını açıklamıştı. Devlet Personel Başkanlığı'da bu açıklamaya paralel olarak ''Bu kapsamda ''geçici personel(4C)'' olara çalışmakta iken ''sözleşmeli personel (4B)'' pozisyonlarına geçilenlerin ücretlerine kıyasla %10 oranında artış yapılacaktır'' açıklamasında bulundu.
Kamupersoneli.net - ANKARA
Bakmadan Geçme





