Sınavlar

2017 YGS Başvuruları Devam Ediyor: Başvuru Ücretleri Hangi Bankalardan Ödenecek?

2017 YGS başvuruları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) başvuru kılavuzunu yayınlamasıyla beraber 4 Ocak 2017‘de başladı ve 18 Ocak 2017 23:59‘da sona erecek. Başvuru yapacak adaylar, sınav ücretinin hangi bankalardan nasıl ödeneceğini merak ediyor. YGS ücretine ilişkin detayları başvuru yapacak adaylar için derledik.

YGS Başvuru Ücreti Ne Kadar?

YGS’ye girecek adaylardan alınacak sınav ücreti 60 TL.

Üniversiteye geçişin ikinci aşaması olan LYS ve diğer ücretler ise şöyle:

YGS Başvuru Ücretleri Hangi Bankalardan Ödenecek?

2017 YGS başvuru ücreti olan 60 TL birden fazla bankaya yatırılabilecek. Sınav ücretinin yatırılabileceği bankalar şöyle:

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

İnternet Üzerinden de Yatırılabilecek

Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabileceklerdir.

Sınav ücreti ödeme işlemleri, sınava başvuru süresi bittikten sonraki ilk gün, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir.

Yurt dışından başvuru yapacak adaylar aynı ücretleri, belirtilen sürelerde ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaktır. Sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri geçersiz sayılacaktır ve sistemden silinecektir.