
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Tıbbi Sekreterlere ilişkin bir kanun teklifi verildi. Verilen kanun teklifinin detaylarını www.kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.
MHP Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul;
1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun’unda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi ve gerekçesi ekte sunulmuştur.
GENEL GEREKÇE
Türk Milletine daha kaliteli bir sağlık hizmeti verilebilmesi için ilk koşul, sağlık hizmetlerinin ehil ve eğitimli kişilerce sunulmasıdır. Son yıllarda birbiri ardına açılan ve yardımcı sağlık personeli yetiştiren eğitim-öğretim kurumlarından mezun olan Türk gençleri, sağlık hizmetlerinde olması gerektiği kadar yer bulunmaktadır. Asli işlerde uygun eğitimi olmayan kişiler çalışırken, eğitimli Türk gençleri, meslek tanımlarıyla ilgili yaşamış oldukları sıkıntılar nedeniyle kamu ve özel sağlık kurumlarında eğitim aldıkları alanlarda görev alamamaktadır.
Türk Sağlık Hizmetlerini kökten ve olumsuz etkileyen meslek tanımı olmayan yardımcı sağlık personelleri meselesi çözüm beklemektedir. “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik” branşı için hazırlanan bu kanun teklifi ile sağlık hizmetleri eğitimli kişiler eliyle sunulacak, Türk Milleti daha kaliteli bir sağlık hizmeti ile buluşacaktır.
MADDE GEREKÇELERİ
‘MADDE 1. Eğitimli sağlık personeli sayısının artırılması ve sağlık hizmetlerinin artması için sağlık hizmet sunumu sırasında görev alanların meslek tanımları düzenlenerek, eğitimsiz ve liyakatsiz görev alma ve görevlendirmelerin önüne geçilebilmesi için idari para cezası getirilmektedir.
MADDE 2. Yürürlük maddesidir.
MADDE 3. Yürütme maddesidir’.
Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi
MADDE1. 11 Nisan 1928 tarih ve 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının İcrasına Dair Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
“EK MADDE 15- Sağlık kurum ve kuruluşları, sağlık hizmet sunumu sırasında Türk Eğitim Sisteminde bulunan programlardan mezun olan yardımcı sağlık personelleri görevlendirilir.
a) Tıbbi Sekreter; eğitim kurumlarının Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programlarından ortaöğretim, önlisans ve lisans seviyesinde mezun; tüm detaylarıyla hasta kayıtlarını tutan, ilgili yazışmaları ve raporlamaları yapan, tıbbi terminolojiye hakim, hekimlere ve sağlık kurumu idarecilerine yardımcı olan sağlık personelidir.
Eğitimi olmadığı halde tıbbi sekreter olarak çalışan ve bu unvanı takınanlara beş bin Türk Lirası, bu kişileri çalıştıranlara on beş bin Türk Lirası idari para cezası verilir”
MADDE2. Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE3. Bu kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
Kamupersoneli.net- ÖZEL HABER
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.
saygılarımızı sunarız sn vekile bu konuya el attığı için 11 yıldır atama tıbbi sekreterlikten