Kpss B Memur Alım İlanları

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Veznedar Alımına Kimler Başvurabilir?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı ilan ile KPSS(B) puan esasına dayalı olmak üzere personel alacağını duyurdu. Alım yapılacak kadrolar arasında veznedar da yer alıyor.

Veznedar alım ilanına kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar:

Alınacak Personel:

* Veznedar: 15 

Alım Yapılacak İller:

* Ağrı, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Şırnak, Trabzon, Van, Zonguldak

Genel Şartlar:

* Gümrük ve Ticaret Bakanlığı veznedar alım ilanına başvuracak adayların; 657 sayılı DMK’nın 48.maddesinde yer alan şartları taşımak, KPSSP-93 puan türünden en az 70 almış olmak, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası (Borsa ve Finans, Para ve Sermaye Yönetimi, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Finans, Finans ve Muhasebe, Emtia Borsası, Sermaye Piyasası ve Borsa, Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe bölümlerinden mezun olmak şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

Başvuru Süreci ve Yeri:

* Gümrük ve Ticaret Bakanlığı veznedar alım ilanı başvuruları 1 Şubat- 10 Şubat 2017 tarihleri arasında Bakanlığın kurumsal internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunun elektronik ortamda doldurulması ile yapılacak. Elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. 

Sınav Süreci: 

* Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ad ve soyadları ile sınav yerleri, sözlü sınav tarihinden en az on gün önce Bakanlık kurumsal internet sitesinde ilan edilmek suretiyle duyurulacaktır. Ayrıca adaylara yazılı bildirimde bulunulmayacaktır.

* Sözlü Sınavda başarılı olan adayların adı, soyadı, atanacağı unvan ve aday numaralarının yer aldığı listeler, Bakanlık kurumsal internet sitesinde ilân edilecektir. Ayrıca adaylara tebligat yapılmayacaktır.

*  Sözlü sınavda en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak ve adayların başarı puanı, KPSS puanı ile sözlü puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacaktır.