Genel

MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Nasıl Alınır?

MEB onaylı Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası ya da halk arasında yaygın kullanımı ile İşletmenlik Sertifikası, KPSS ile kamu kurum ya da kuruluşlarına atanırken genellikle istenilen bir belgedir. Bu sertifika, KPSS şartı olmayan atamalarda da istenilebilir. Ayrıca özel sektörde çalışmak istiyorsanız da, özgeçmişinizde belirtmeniz açısından bu sertifikaya sahip olmak çok önemlidir.

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Nasıl Alınır?

İşletmenlik sertifikası, MEB onaylı bu sertifikayı vermeye yetkili kurumlardan alınabilir. Biz bu yazımızda size örnek olarak, özel bir bilgisayar kurusundan bu sertifika nasıl alınır bunu açıklayacağız.

Sertifika Alabilmek İçin Kaç Saatlik Bir Ders Almak Gerekiyor?

İşletmenlik sertifikasına sahip olabilmek için, 160 saat ders gördükten sonra, yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı bir sınava girmek gerekiyor. 160 saatlik dersi, gittiğiniz özel kurstan alıyorsunuz.

Yazılı ve Uygulamalı Sınav Nasıl Oluyor?

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası alabilmeniz için, öncelikle yazılı sınava girmelisiniz. Yazılı sınavda 45 ve üzeri not alan öğrenciler, uygulama sınavına girmeye de hak kazanıyorlar. Örneğin Ankara Çankaya bölgesinde, Meb Onaylı Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası vermeye yetkili bir bilgisayar kursuna gittiniz. 160 saat ders aldıktan sonra, belirli tarihlerde yapılan (ortalama 2 ayda bir kere), Bilgisayar İşletmenliği Sınavına girmek durumundasınız. Yazılı sınav Ankara Çankaya’da (Gittiğiniz kurs Ankara Çankaya’da ise), cumartesi günü yapılır. Yazılı sınavda 45 puan almanız karşılığında, bir gün sonrası pazar günü yapılacak olan uygulama sınavına girmeye hak kazanıyorsunuz. Uygulama sınavından da 45 ve üzeri puan alırsanız, MEB onaylı Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası almaya hak kazanırsınız.

Yazılı Sınavda Hangi Sorular Çıkıyor?

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası alabilmek için yapılan yazılı sınavda, temel bilgisayar bilgileri soruluyor. Genel olarak konu dağılımı ise: Bilgisayara giriş, işletim sistemi, internet kullanımı ve office programları alanından geliyor. Bilgisayara giriş olarak, çok farklı tarzlarda, bilgisayarın temel kullanım becerisine yönelik sorular soruluyor. Örneğin klavye kısayol tuşları ile ilgili sorular gelebiliyor. İşletim sistemi bölümünde de, işletim sisteminin genel kullanım prensiplerine uygun sorular gelebiliyor. Burada da örnek olarak, denetim masası ve elemanlarını örnek verebiliriz. MS Word sınavında ise, Word programında bulunan özellikler, simgeler, menüler gibi alanlardan sorular geliyor. MS Excel’de ise, Excel’in temel kullanımına yönelik ve formülleri ile ilgili sorular yöneltiliyor. Yazılı sınava, o ilçede bulunan bir okulda giriyorsunuz. Örneğin Çankaya’da genel olarak Sezenler Caddesinde bulunan Atatürk Lisesinde yazılı sınav oluyor.

Uygulamalı Sınavda Hangi Sorular Soruluyor?

Uygulamalı sınava, yazılı sınavdan 45 ve üzeri not aldığınız takdirde girebiliyorsunuz. Uygulamalı sınavda, genel bilgisayar kullanımı bilgisine yönelik sorular geliyor. Örneğin klasör açma, klasör ve dosya işlemleri, word programında yazıyı düzenleme, tablo ekleme, excelde formüller ile işlem yapabilme becerisi gibi sorular, uygulamalı sınavda uygulamalı şekilde sorulur.

Uygulamalı sınavı da geçtiğiniz takdirde, bir hafta içerisinde sertifikanız, gittiğiniz özel bilgisayar kursu tarafından hazırlanır.

KPSS atamalarında istenilen 6225 kodlu Bilgisayar İşletmenliği Sertifikasına sahip olmak ibaresini, bu belgeyi alarak karşılayabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Özel İçerik

Bir Yorum

  1. 2000yılında aldıgım bilgisayar sertifika sı geçerli olumu

  2. Ben 2006 yilinda bilgisayar operatörlüğü işletmenliği sertifikasi aldim şimdi ise atamalarda bilgisayar işletmenliği sertifikai isteniyor bunlar ayni sey mi

  3. i̇smek kurslarından alabilir miyiz? online i̇smek kursları var mı?

  4. 2020 yılında hala 160 saatimizi ayırıp saçma sapan gereksiz bir sertifikaya üstelik bir de para vererek almak zorundayız.

  5. üniversitede bilgisayar dersi aldık, office dersleri aldık. lisans mezunu olduk. lisans mezunlarına böyle müthiş! bir dayatma olması inanılmaz :D

  6. O değil ticaret meslek lisesi mezunuyum . Bir de iktisat fakültesi bitirdik bu ne alaka ?