
KPSS’siz özel harekat polis alımı ile dershane öğretmenlerinin KPSS’siz olarak atanması Anayasa Mahkemesi gündemine geliyor.
4.6.1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilât Kanununun ek 24. maddesine ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere eklenen fıkranın birinci cümlesinde yer alan “…Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın,…” ibaresi ile 25.8.2011 tarihli ve 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’ye eklenen geçici 11. maddede yer alan “…Kamu Personel Seçme Sınavına girme şartı hariç…” ve “…sözlü sınavda başarılı olanlar…” ibarelerinin iptallerine ve yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesi talebi 9 Şubat’taki mahkeme gündeminde görüşülecektir.
İPTALİ İSTENEN İBARELER
MADDE 23- 4/6/1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilât Kanununun ek 24 üncü maddesine ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş ve aynı Kanunun geçici 25 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “beşinci fıkrası” ibareleri “altıncı fıkrası” şeklinde değiştirilmiştir.
“Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, yirmisekiz yaşından gün almamış olmak kaydıyla, en az lise veya dengi okul mezunları, Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ile polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir. Bu fıkra kapsamında alınacak olanların eğitim süresi ve eğitim şekline ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar Bakanlık tarafından belirlenir.”
GEÇİCİ MADDE 11- (1) 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 14/3/2014 tarihi itibarıyla eğitim personeli olarak çalışmakta olan ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olup bu iş yerleri üzerinden sigorta primi ödenmiş çalışma süresi 1/1/2014 tarihi itibarıyla en az altı yıl olanlardan Kamu Personel Seçme Sınavına girme şartı hariç öğretmen kadrosuna atanabilmek için aranan özel şartlar ile 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde öngörülen genel şartları taşıyanlar arasından Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak sözlü sınavda başarılı olanlar, başarı sırasına göre ek 4 üncü madde kapsamında istihdam edilmek üzere kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerdeki boş sözleşmeli öğretmen pozisyonlarına atanabilir.”
KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER
Bayan alımı yapın bayan
lise mezun bayan alımları da gerçekleşmeli lütfen rica ediyorum .kontenjan hakkımız tanınsın tekrar
Biz ne halt yemeye senelerdir kpss için çalışıyoruz ozaman adaletsizlik
Niye yirmi sekiz de otuz değil
Orta okullada sans verin ana yasa da degerlendirirmesi gerek polis alimlari icin.
Niye 28 30 yaşında olan bu vatan için bayrak için savasamazmi
yok ilk okul mezunu alsınlar :)
Orta okulular insan deyilmi bari polis olmak icin sans verin
Orta okul polis olmak icin neden bur sans verirmiyor
kpss siz nedemek ya adamın yüzünemi bakacaksınız yoksaa………….
Sayin bakanim suleyman soylu bakanim acik ogretim lise okuyan ve ya orta okul mezunlari niye polis olamiyor veya neden sans verirmiyor sayin bakanim saygilar
Uzmanliktan gecebilirmiyiz
19 Pomemm sözlü mülakatlar nezamn
kardeş 28-30 yaşına kadar bişiy olamamışsın zaten şimdide üni.ve kpss şart kalkınca yaşıda mı bahane ediyorsunuz
Madem orta okulla sans vermiyorsunuz hic bir sekilde o zaman oyda kullanmasinlar askerede gitmesinler olmazmi hem oy hem askerliye universiter gitsin daha bakmul olur saygilar
Hersey bitti bi bu mu kaldi mahvetmedikleri.Onca gencin hayalleriyle neden oynaniyor anlamiyorum.Lütfen karar degismesin.
Yokuşa sürme den bi is yapilsa şaşardık zaten.bir süri lisans Mülakattan elendi.begenmedikleri lise mmezunlari saniyenin altinda tamamladi parkuru.pöh alimi kpss olmadan olmali lütfen.ailemde herkes polis bende istiyorum atış tekniklerim de çok iyi lütfen karar iptal edilmesin.bu sekilde alim yapilsin hemde bayan adaylar arasindan saygilar
nereyi kazandın da burada yazıyosun o zaman anlamadım
yok daha neler şaka mı yapıyosunuz.
i̇nsAllah darisi si̇zi̇n başiniza ( pöh )
kazanılmış hak geri alınamaz. aym bu konuda hiçbirşey yapamaz. içinizi ferah tutun. sözlü tarihleri yakında açıklanır..
Madem o kadar çalıştın puanin da yüksektir git memur ol.
poli̇sli̇ğe bayan alimi da açilsin lütfen ya
40 yapin:)