
Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı açıklamalarla tapularda alınan harçların konut ve işyerleriyle alakalı olarak farklı sınırlamalarda bulundurulacağını ifade etti. Bakan Ağbal, ayrıca ekonomi düzeniyle alakalı olarak açıklamalarda bulundu.
TAPU HARCINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK
“Ben birinci ya da ikinci el satışta alınan yüzde 4’lük vergiyi düşürmek istediğimde bütün satışlardaki oranı düşürmek zorundayım. Şimdi alınacak yetkiyle konut ve işyerleri için farklılaştırılabilecek. Örnek veriyorum, konutta 150 metrekarenin altında konutlarda yüzde 3 yaptık diyebileceğiz. Alınacak yetkiyle 150 metkekare üstü ve altındaki konutlarda, büyükşehir ve illere göre, konutun vergi değerine göre değiştirebilirim” dedi.
VERGİYİ DÜZENLİ ÖDEYENLERE 2018 MÜJDESİ
Maliye Bakanı ağbal, vergisini düzenli ödeyen vatandaşlarımızın yüzde 5’e kadar vergi indirim uygulamasının 2018 yılı içerisinde mart ve nisanda verileceği ifade edilen beyannamelerden bizzat yararlanabileceklerini ifade etti. Ağbal, gelir, kurumlar, KDV, gelir stopajı gibi vergiler içerisinde bulunan mükellefin vergisini geçmiş 3 yılda düzenli olup olunmadığına bakarak ödemediğine bakılacağı ifade etti.
3 YILLIK VADEDE BAKANLAR KURULU ONAYI BEKLENECEK
“Sonra Bakanlar Kurulu’na gelip, ‘Biz önümüzdeki 3 yılık vadede şu alanlarda, şu yatırım stratejileri ile şu kadarlık bir kaynağı kullanmak ve üretmek istiyoruz” denilecek. Bakanlar kurulu onay verirse ancak tasarruf edebilecek. Şu anda stratejik yatırım planı onaylanmadan herhangi bir şekilde yatırıma girişilmesi bir karar alınması mümkün değil” dedi. Şeffalık ve hesap verilebilirliğin mutlaka olacağını söyleyen Ağbal, varlıkların bugünkü değerlerini korumasının herkesten önce hükümeti ilgilendirdiğini vurguladı. Ağbal, Savunma Sanayi’nden Fon’a aktarılan 3 milyar lira için, “Fon’un görevlerinden birisi de finansal piyasalarda istikrarı sağlamak, piyasalarda meydana gelebilecek dalgalanmalara karşı gerekli tedbirleri üretmek. Fon’un kanunla verilen para piyasalarındaki istikrarı sağlama görevini yerine getirebilmesi için likit bir kaynağa ihtiyaç var. 3 milyar lirayı daimi olarak almıyoruz” ifade etti.
Kamupersoneli.net | ANKARA