
Açıköğretim Fakültesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Önlisans Programı ile ilgili olarak, AÖF resmi sitesinde: “Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Önlisans Programında çağdaş yaşama uyum sağlayabilecek, kavramsal ve akılcı düşünebilen bireylerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.” ifadesi yer alıyor.
Bölümden Mezun Olma Koşulları:
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Önlisans Programından mezun olabilmek için, toplamda 120 AKTS kredilik dersleri almanız gerekir. Aldığınız tüm dersleri geçmeli, herhangi bir dersinizin harf notunun FF, YZ, DZ olmaması gerekmektedir. Ayrıca mezun olma durumunda Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olmalıdır. Tüm bu şartları yerine getiren öğrenci, ‘Açıköğretim Fakültesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Önlisans Programı Diploması’ almaya hak kazanır.
Dikey Geçiş ile Lisans Bölümüne Geçmek:
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Önlisans Programından mezun olduktan sonra, lisans eğitimine Dİkey Geçiş Sınavı (DGS) ile geçiş yapabilirsiniz. Hangi lisans bölümlerine geçiş yapabileceğinizi öğrenmek için ise, o yılın DGS kılavuzunu inceleyebilirsiniz.
Bu Bölümde Hangi Dersler Alınıyor?
Mezun Olduktan Sonra İş Koşulları:
Çok fazla iş imkanı olan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünün iş olanakları ile ilgili olarak AÖF resmi sitesinde: “Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Önlisans Programı başarı ile tamamlayan mezunlar, büyük kuruluşların muhasebe, finans ve denetim birimlerinde, mali müşavirlerin ve yeminli mali müşavirlerin bürolarında yardımcı eleman, bankalar, sigorta şirketleri ile turizm, inşaat ve endüstri işletmelerinde muhasebe elemanı olarak çalışmaktadır.” ifadeleri yer alıyor.
Kamupersoneli.net | Ankara