
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü, son zamanlarda çok tercih edilen bir bölüm olma özelliğini taşıyor. Bu bölümde uygulama dersi de mevcut. AÖF resmi sitesinde bu konu ile ilgili olarak: “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programının amacı, sağlık hizmetlerinin temel ilkelerine, süreçlerine ve yönetime vakıf, etkin iletişim kuran nitelikli insan kaynağı yetiştirmektir. Ülkemizde Sağlık Hizmetleri sektörünün gelişimine paralel olarak nitelikli eleman ihtiyacı da artmaktadır. Bu nedenle sektöre ilgi duyan ve bu alanda eğitim alarak mesleki anlamda uzmanlaşmak isteyenlere uzaktan eğitim yoluyla sektörde istihdam edilme imkânı sağlanması amaçlanmaktadır. Yetiştirilen insan gücünün mezuniyet sonrası hastane yönetiminde görev alması düşünülmektedir.” ifadeleri yer alıyor.
Bölümden Mezun Olma Koşulları:
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programından mezun olabilmek için 120 AKTS kredilik dersleri alıp bu dersleri başarı ile geçmek gerekiyor. Yani herhangi bir dersin harf notunun FF, YZ, DZ olması durumunda bölümden mezun olamazsınız. Ayrıca mezun olma durumunda Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olmalıdır. Tüm bu şartları karşılayan öğrenciler, ‘Açıköğretim Fakültesi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programı Diploması’ almaya hak kazanırlar.
Uygulama Dersi:
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümünde uygulama dersi vardır. Bu ders ile ilgili olarak AÖF resmi sitesinde: “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programının 3. yarıyılında bulunan Klavye Öğretimi dersi devam mecburiyeti olmayan ancak sınavı AÖF Bürolarında uygulamalı olarak yapılan bir derstir. Amacı öğrencilere on parmak F Klavye kullanımını öğretmektir. Klavye öğretimi dersinin sınavı F klavye ile yapılmaktadır. Öğrenciler bu dersin sınavına Q klavye kullanarak giremezler. Bu dersin sınav tarihleri ile ilgili bilgiler öğrencilerin kendi sayfalarında yayınlanmaktadır. Uygulama Dersinden başarısız olan öğrenciler programdan mezun olamazlar.” ifadeleri yer almaktadır.
Dikey Geçiş Olanakları:
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programından mezun olduktan sonra, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans eğitimine geçme şansınız vardır. Hangi lisans bölümlerini tercih edebileceğinizi öğrenmek için, o yıla ait DGS kılavuzunu inceleyebilirsiniz.
Bu Bölümde Hangi Dersler Var?
Mezun Olduktan Sonra İş Koşulları:
AÖF Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Bölümünden mezun olduktan sonra yapılabilecek işler ile ilgili olarak AÖF resmi sitesinde: “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Teknikeri ünvanı alacaktır. Ayrıca YÖK Yürütme Kurulunun 92.26.698 sayılı kararı ile Tıbbi Sekreter unvanını da kullanabilirler. Mezunlar; özel ve kamuya ait sağlık kuruluşlarının klinik, poliklinik, laboratuvar, ameliyathane, acil servis gibi tıbbi birimlerde çalışmaktadırlar. Bunun yanında sağlık kurulu, hasta kabul, hasta dosyaları arşivi gibi idari birimlerde de görev yapmaktadırlar.” ifadeleri yer alıyor.
Kamupersoneli.net | Ankara