Sınavlar

YGS ' ye Hazırlanan Adaylar İçin Tüyolar

Geleceklerine yön verecek adaylar nelere dikkat etmeleri ? Hangi konulardan sorumlular ve daha bir çok bilgi bu haber içerisinde.

Geleceklerine yön verecek adaylar için ilk adımlarına 10 gün kaldı. Tek oturum halinde yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı 13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak. Meslek Yüksekokullarına veya lisans programlarını amaçlayan adaylar için sınav sonucunun  % 40 ı alınmaktadır.

Üniversite hayalleri kuran öğrenciler için YGS sınavında sorumlu olunulan konular , sınav esnasında yapılacak olan 1 netin ne kadar etki ettiği ve sınava sayılı günler kala nasıl çalışılması gerektiği aşağıda yer almaktadır ; 

  Yükseköğretime Geçiş Sınavı ;
  KONULAR ;

– Türkçe Testi içeriği ; Türkçe testi soruları çoğunluk olarak 9 sınıf ve 10 sınıf Dil ve Anlatım konuları içerisinden oluşmaktadır.

– Sosyal Bilimler Testi ; Sosyal Bilimler testi 15 Tarih sorusu , 12 Coğrafya sorusu , 8 Felsefe sorusu ve 5 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorusundan oluşmaktadır.  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini zorunlu olarak almayan öğrenciler için  5 adet Felsefe sorusu yer almaktadır.

– Temel Matematik Testi: Temel Matematik testi 32 sorudan oluşmaktadır . Geometri ise 8 sorusundan oluşmaktadır.

– Fen Bilimleri Testi: Fen Bilimleri testi 14 Fizik, 13 Kimya ve 13 Biyoloji sorusundan oluşmaktadır. 

Adaylar Sınava Sayılı Günler Kala Nasıl Hazırlanmalı ;

– YGS’ ye çalışan adaylar öncelik olarak hedeflerini belirlemeli .

– YGS’ nin kapsamı içerisinde 10 ders içerisinde 1.200 farklı kazanım bulunmaktadır. Puan türünü belirlemiş olsa bile hangi konuya öncelik vermeleri gerektiğini ayarlamaları gerekiyor.

– Bu konulardan oluşan haftalık çalışma programınları düzenlemeleri  gerekmektedir.

–  Adaylar hangi konuya ne kadar süre çalışacağını belirleme konusunda hangi konuya daha çok çalışırsam netim artar sorusunu sorarak karar verebilirler.

YGS ‘ de En Çok Hangi Konulardan Soru Çıkıyor ?
-Matematik Dersi İçin ; Sayılar konusundan 23 soru, Permütasyon, Kombinasyon, Olasılık ve İstatistik konuları ile ilgili 3 soru çıkıyor.

– Dil ve Anlatım Dersi İçin ; Paragraf Bilgisi ile ilgili 20 soru , Cümle Bilgisi ile ilgili 9 soru, Kelime Bilgisi ile ilgili4 soru , Anlatım Bozuklukları ve İmla Kuralları ile ilgili 4 soru çıkmaktadır.

– Sosyal Bilimler Dersi İçin ; Coğrafya – Doğal Sistemler konusundan 6 soru çıkıyor. 

– Fen Bilimleri Dersi İçin ; Kimya ve  Bileşikler den 4 soru, Biyoloji – Hücre, Organizma ve Metabolizma konusundan 3 soru, Fizik – Madde ve Özellikleri konusundan ise 3 soru çıkmaktadır.