Gündem

ByLock Kullanmayıp Suçlananlara 'FETÖ Kaydı Yoktur' Belgesi Verilecek

MİT tarafından Litvanya’da ByLock ana servis sağlayıcısının şifresi kırıldı. Şifrenin kırılması ile beraber MİT bugüne kadar deşifre olmamış kişileri tek tek belirledi. Tam listede 215 bin 92 ByLock kullanıcı yaklaşık 18 milyon mesaj veya yazışma 3 milyon 160 bin e-posta tespit edilmişti.

ÖZEL ARAMA MOTORU

Konu ile ilgili olarak Yenişafak Gazetesi yazarı Bülent Orakoğlu’nun yazısına göre EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı bünyesinde ‘ByLock özel arama motoru’ gerçekleştirildi.

Bu sistem ile beraber geliştirilen arama motoruna ismi yazılan FETÖ’cülerin ByLock kullanıcısı olup olmadıkları ortaya çıkıyor. Bu konu için her ilde 3 kişilik polis ekibi özel olarak görevlendirildi.

MAĞDURİYET ALGISINA SON VERİLECEK

Yaklaşık 18 milyon Bylock yazışması ve 3 milyon 160 bin e-postanın da deşifre edilerek Türkiye genelinde Cumhuriyet Savcıları ve Emniyet Müdürlüklerine gönderilmesi sonrasında FETÖ’nün ‘Mağduriyet algısına’ son verilecek. 

FETÖ KAYDI YOKTUR BELGESİ

Aynı zamanda FETÖ ile ilgisi bulunmayan Wi-Fi şifresi, ikinci el telefonu veya başka bir nedenden dolayı haksız yere ByLock’çu suçlamasına maruz kalan vatandaşlar kısa sürede aklanacaklar. ByLock’çu FETÖ militanlarının yazışma ve e-mailleri de kısa bir zaman dilimi içinde savcılıklarda suç delilleri arasında yer alacak. Konu ile ilgili olarak yeni gelişmelerde meydana geliyor.

Haksız yere ByLock’tan dolayı suçlanan vatandaşlar il savcılıklarına talepleri dahilinde “FETÖ kaydı yoktur” belgesi alabiliyorlar. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum