474 Şehit Yakını ve Gazi Atama Kuruları DPB Tarafından Gerçekleştirildi
Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir duyuru ile şehit yakını ve gazi atama kuralarının gerçekleştirildiğini duyurdu ŞEHİT YAKINI VE GAZİ ATAMASI KURALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ Devlet Personel Başkanlığı'nca gerçekleştirile
Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir duyuru ile şehit yakını ve gazi atama kuralarının gerçekleştirildiğini duyurdu
ŞEHİT YAKINI VE GAZİ ATAMASI KURALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Devlet Personel Başkanlığı'nca gerçekleştirilen kura çekim işlemlerinin noter huzurunda yapıldı.
Gerçekleştirilen kura çekimi işlemlerinde adayların öğrenim durumlarının ve il tercihlerinin dikkate alındığı vurgulanarak yapılan atamalara ilişkin bilgiler verildi.
DPB tarafından yapılan atamalardan, 73 hak sahibinin eğitim durumuna göre yapıldığı ve yapılan atamaların 303'ünün erkek 171'inin ise kadın olduğu duyuruldu.
Devlet Personel Başkanlığı'nın konuya dair yayımladığı duyuru metnini siz okuyucularımızla paylaşıyoruz.
Devlet Personel Başkanlığı'ndan yayımlanan duyuru metni;
3713 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesine göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilen (474) şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atama kurası, 9 Mart 2018 Cuma günü Devlet Personel Başkanlığı’nda noter huzurunda gerçekleştirildi.
Hak sahiplerinin atama teklifleri yapılırken, atanmayı istedikleri ilk il tercihleri ile öğrenim durumları dikkate alındı.
474 istihdam hakkı sahibinden; 73’ünün öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri unvanlar dikkate alınarak; mühendis, sosyolog, grafiker, hemşire, programcı, öğretmen, tekniker ve teknisyen unvanlı kadrolara, 163’ünün memur unvanlı kadrolara, 224’ünün hizmetli unvanlı kadrolara, 14 kişinin ise işçi kadrosuna atama teklifleri gerçekleştirildi.
Atananların 303’ü erkek, 171’i kadındır. Atama teklifleri E-uygulama sistemi üzerinden bu kapsamda personel talep eden kamu kurum ve kuruluşlarına yapılmış olup, kurum ve kuruluşlarının; 25’i bakanlık ve bağlı kuruluşu, 26’sı üniversite, 5’i kamu iktisadi teşebbüsü, olmak üzere toplam sayısı 56’dır.
Kamupersoneli.net - ANKARA
Bakmadan Geçme





