Gündem

Tarım Bakanlığı Bakan Müşavirliğine Atanan Halil İbrahim Gül Kimdir?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevine Halil İbrahim Gül atandı.

Sivaslı Halil İbrahim Gül, 1977’de 12 yaşında taşındığı İstanbul’da kaynakçı ustası oldu. Askerlik dönüşü, çalıştığı şirkete ortak girdi.


Merter Keresteciler’de tekstilcilere çelik çatılar yapan Gül, onların yönlendirmesiyle raf üretimine başladı. Sanayicilere ve lojistik şirketlerine ‘akıllı depo rafları’ üreten Gül’ün şirketi Temesist Raf, 2009’da 15 milyon lira ciro yaptı.

Halil İbrahim Gül Hakkında

Halil İbrahim Gül, Sivas’tan İstanbul’a küçük yaşta geçmiş ve çalışıp kazandığıyla uzun süre Sivas’taki ailesine bakmış. Bir dönem Sivas’a dönmeyi de deneyen Halil İbrahim Gül, daha sonra İstanbul’da karar kılmış ve 1994’ten itibaren kendi şirketiyle yola devam etmiş. Turkcell’den Kalekim’e, Omsan’dan Çelebi’ye, BP’den P&G’ye kadar onlarca ünlü markaya endüstriyel akıllı depo rafları üreten firmanın her yıl bir ülkeye odaklandığını ve cirosunun da yüzde 33’ünü yurt dışından sağladığını anlatan Halil İbrahim Gül, şöyle başlıyor anlatmaya: “Sivaslıyım. 1965’te doğdum ve aynı yıl İstanbul’a göç etmişiz. Babam, 1972’ye kadar Levent ve Fatih’te çalışmış, ailesini geçindirmiş. 1972’de Sivas’a geri dönüp bakkal açmış. Çocuk aklımla Sivas’a neden döndüğümüzü sorgulamıştım ve İstanbul’a dönme isteğiyle gitmişim. Sivasta babamın sağlığı bozuldu ve sıkıntılı günlerimiz başladı. Ben de 12 yaşımda İstanbul’a tekrar döndüm. Sivas’ta tornacı çırağı olarak çalışırdım, İstanbul’da kaynakçı oldum. Çalışıp Sivas’a para gönderiyordum. 5 kardeşin en büyüğü bendim.”

Kamupersoneli.net  | Ankara