Gündem

HSYK Başkanvekili Yılmaz'dan Görevden Uzaklaştırmalarla İlgili Önemli Açıklama

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin davada tahliye kararı veren İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Lorasdağı, üyeler Barış Cömert ve Necla Yeşilyurt Gülbiçim ile duruşma savcısı Göksel Turan’ı geçici görevden uzaklaştırmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Konu ile ilgili olarak Mehmet Yılmaz AA muhabirine çeşitli açıklamalarda bulundu. Yılmaz yaptığı açıklamada bu tahliyelerin maksatlı tahliyeler olduğu, hukuka uymadığı, gerçekle bağdaşmadığı noktasında iddialar bulunduğunu belirtti. Mehmet Yılmaz bu iddiaların tümünün araştırılması için bir soruşturma başlattıklarının altını çizdi. 

Mehmet Yılmaz Geçici görevden uzaklaştırmanın bir tedbir kararı olduğunu dile getirdi. Ayrıca Mehmet Yılmaz bu kararın HSYK tarafından ilk kez uygulanmadığını söyledi ve şu açıklamada bulundu.; 

“TOPYEKÜN GÜVENE DAYALI BİR EYLEM”

“Bu tür tedbir yargıda kolay başvurulmayan istisnai bir durum ama takdir edilmeli ki yargı tabiatı itibarıyla topyekun güvene dayalı bir eylem. Yargıcın tarafsız olmasının yetmeyeceği toplumun da bu tarafsızlığa inanması gerekeceği muhakkak. Yargının tarafsızlıktan uzak yürütüldüğüne dair en ufak bir kuşku, giderek yargıya duyulan güveni tamamen göçertebilir. İşte böyle durumlarda başvurulan bir yöntemdir görevden uzaklaştırma, tabii ki menfi etkileri olacaktır. Ama bu tedbire başvurulmaması halinde yapılan faaliyet bütünüyle zarar görebilir. Bu nedenle şartlar tamam olduğunda bu tedbire başvurmamak, hem yargı hem de yargıçların tamamı için büyük bir zarara dönüşebilir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA