Ales

2017 ALES İlkbahar Dönemi Ek Başvuru Sistemi Açıldı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Ömer Demir sınav başvuruları hakkında önemli bir açıklama yapmıştı. ÖSYM Başkanı Ömer Demir açıklamasında başvurusu geçmiş sınavlar için bir günlüğüne ek başvuru açılacağını ifade etmişti. ÖSYM Başkanı Demir’in açıklamaları şöyle olmuştu;

“ÖSYM olarak başvuru tarihleri sona ermiş olan LYS, ALES, KPSS ve Adalet Bakanlığı sınavlarına süresi içinde başvuru yapmayan adaylara yönelik bir karar aldık. Buna göre, LYS adayları için 28 Nisan’da, ALES adayları için 27 Nisan’da, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavları için 3 Mayıs’ta, KPSS A Grubu Alan Bilgisi sınavları için 4 Mayıs’ta, Adalet Bakanlığı sınavları için de 17 Mayıs’ta bir günlük süre ile başvuru sistemini açacağız.”

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Ömer Demir’in ifade ettiği ek başvuru sistemi bugün itibari ile açıldı. ALES başvurusunu yapamayan adaylar bugün içinde ek başvurularını yapabilirler. 

SINAV DETAYLARI

ALES İlkbahar dönemi sınavı 7 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek sınava başvurular daha önce 15 Mart 2017 ile 23 Mart 2017 tarihlerinde alınmıştı. Sınav saat 10.00’da gerçekleştirilecek ve 180 dakika sürecek.

Başvuruları biten ALES İlkbahar dönemi sınavı için açılan ek başvuru sistemi üzerinden başvuru yapacak olan adaylar aşağıdaki link üzerinden başvurularını yapabilirler.