Gündem

1 Haftalık Terör Operasyonlarında 7 Asker Şehit Oldu 27 Asker Yaralandı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından (TSK) 11-21 Mayıs’ta Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Erzurum, Ardahan, Bingöl, Muş ve Hatay’da gerçekleştirilen operasyonlarda 93 terörist etkisiz hale getirildi.

Konu ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yurt içinde bölücü terör örgütü PKK’ya karşı sürdürülen mücadele ile Suriye’nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele çalışmalarına ilişkin bilgi verildi.

Bu kapsamda PKK’lı teröristlerce özellikle Hakkari, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Batman ve Tunceli’de sürekli barınma alanı ve geçiş güzergahı olarak kullanılan alanların temizlenmesi ve terör örgütü mensuplarının bahar-yaz tertiplenmesinin kısıtlanması amacıyla başlatılan operasyonlar aralıksız sürüyor.

7 ASKER 27 YARALANDI

Ayrıca Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada son bir haftada gerçekleştirilen terör operasyonlarında etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 8 bin 755 kişinin yakalandığı operasyonlar sırasında 7 askerin şehit olduğu 27 askerin de yaralandığı ifade edildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA