Gündem

Engelliler İçin Yeni İstihdam Seferberliği Başlatıldı !

Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir açıklama paylaşıldı. 

Yapılan paylaşımda Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör’ün engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulları nitelikli hale getirmek ve bu bireylere mesleki eğitim sunarak istihdamı artırmak için yapılan çalışmaların detaylarını paylaştığı ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör’ün açıklamalarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Celil Güngör açıklamalarında genel ve mesleki ortaöğretim programlarına devam edemeyecek durumda olan 23 yaşından gün almamış hafif düzeyde zihinsel yetersizliği bulunanların, eğitimlerini MEB´e bağlı özel eğitim mesleki eğitim merkezlerinde sürdürdüklerini dile getirerek Türkiye genelinde 65 ilde 142 özel eğitim mesleki eğitim merkezi bulunduğunu belirtti.

İSTİHDAM HARİTASI ÇIKARILDI

Güngör, bakanlığın, engelli istihdamının artırılması için başlattığı çalışma ile yönetici, okul müdürü, öğretmen ve meslek kuruluşu temsilcilerden oluşan komisyonlar aracılığıyla potansiyel istihdam alanlarını belirlediğini ve engelliler için Türkiye´nin istihdam haritasının çıkarıldığını kaydetti.

Celil Güngör açıklamalarında “Bu bireylerin çalışma hayatına katılması, bireysel ve toplumsal refahın artması için oldukça önemlidir. Çalışma hayatına katkı sağlayan engelli bireyler toplumla bütünleşmekte, ülke ekonomisine ve üretimine katkıda bulunmaktadır.” ifadelerine yer verdi.  Konu ile ilgili olarak Celil Güngör’ün açıklamaları şöyle oldu;

“ATÖLYELERİ STANDART HALE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

“Özel eğitim mesleki eğitim merkezi meslek edinme atölyelerinin yeterliliğinin analiz edilmesi sonucunda Özel Eğitimin İyileştirilmesi Projesi geliştirildi. Okulların fiziki altyapılarını güçlendirmek, derslikleri gerekli araç-gereçlerle donatmak ve meslek edinme atölyelerini standart hale getirmek amacıyla çalışmalar başlattık. Proje kapsamında, Kalkınma Bakanlığından ayrılan 50 milyon liralık bütçe ile tüm bu çalışmaların 3 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Projenin ilk aşamasında 28 yiyecek içecek hizmetleri, 26 konaklama ve seyahat hizmetleri, 38 el sanatları, 5 güzellik ve saç bakım hizmetleri, 2 büro yönetimi, 7 mobilya ve iç mekan tasarımı, 2 matbaa teknolojisi, 3 tekstil teknolojisi, 1 seramik ve cam teknolojisi, 1 gıda teknolojisi, 23 bilişim teknolojileri atölyesi olmak üzere toplam 136 atölyenin yapımı tamamlanıp öğretmen ve öğrencilerin kullanımına sunuldu. Günlük yaşamda karşılaşılan, bir iş yerinde bulunan donanımlarla zenginleştirilmiş atölyelerin sayısının bu yılın sonunda 308´e, proje sonunda ise 450’ye çıkarılmasını hedefliyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA