Gündem

Kaymakam Adayları Dikkat ! Bakan Soylu Önemli Tavsiyelerde Bulundu

Bakan Süleyman Soylu İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkalığındaki 105’inci dönem kaymakam adaylarının uyum kursu başlangıç törenine katıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada bir konuşma yaptı ve konuşmasında dünyada güç eksenlerinin değiştiğini belirtti.

Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında Kaymakam adaylarının Doğu ve Batı medeniyetinin tam ortasında, köklü bir tarihe, güçlü bir medeniyet birikimine sahip bir ülkede bu mesleği yapacaklarına dikkat çekti ve “Dolayısıyla sorumlulukları ağır, yükü ağır, fırsatları ve kaynakları zengin, mazisi ve medeniyeti derin bir ülkede, iki yüzyıla yaklaşan bir birikimi olan, bir mesleğe talipsiniz.” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında Kaymakam adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu. Bakan Soylu’nun açıklamaları ise şöyle oldu;

“BİZ SİZDEN NE BEKLİYORUZ?”

“Peki biz sizden ne bekliyoruz? Öncelikle şunu söyleyeyim, İçişleri Bakanlığının sizden beklentisiyle, bu devletin nüfus kağıdından başka bir serveti olmayan herhangi bir vatandaşımızın sizden beklentisi aynıdır. Uzun bir eğitim sürecinin ardından kaymakam olacaksınız. Devlet size makam verecek, size bir mühür ve bir yetki verecek. İnsanlar sizi görünce size sıcaklık hissedecek ve millet size emanet olacak. İşte sizden beklentimiz, bu makam ve mevkinin cazibesine kapılıp da emaneti sıkıntıya sokmamanızdır. 15 Temmuz’da bir meczubun aklına uyup da ülkeyi ele geçirmeye çalışanlar gibi basit menfaatlere, bu milletin ve Cenab-ı Allah’ın rızasını devşirmemenizdir. Makamınıza gelecek olan, sizden yardım veya hizmet isteyecek olan vatandaşla aranızda devletin size sunduğu mevkinin bir perde olmasına fırsat vermemenizdir. Asla unutmayın, vatandaşa tepeden bakan hiçbir anlayış, bu ülkede bir şey elde edebilmiş değildir.”

“HUKUK AMA İLLAKİ HUKUK”

“Hukuk ama illa ki hukuk. Yapacağınız hiçbir işte, hukuktan, yazılı kurallardan ve adaletten kesinlikle ayrılmayın. Gayrimeşru hiçbir yola sapmayın. Şahsi menfaatlerinizin değil milletin menfaatlerinin peşinde koşun. Kıymetli Cumhurbaşkanımızın da sıklıkla ifade ettiği gibi oturan bürokrat asla olmayın. Makam odalarının esiri olmayın. Benim şahitliğime güvenin, bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı her gece saat üçten önce yatmıyor. Ömürlerini, hayatlarını ‘Bu ülkeye bir metre daha fazla yol nasıl yaparım, çocuklarımıza daha nasıl güzel bir ülke kurarım ve bırakırım’ diye çalışmaya vakfetmişler. Öte yandan evlatlarımız, Kato’da, Gabar’da gece gündüz demeden terörist kovalıyor, hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Bu noktada bize düşenin ne olduğu, ne yapmamız gerektiği, sanıyorum ki artık tarife muhtaç değildir.”

“BİRİLERİ SINIRLARI YENİDEN ÇİZMEK İSTİYOR”

“Terör ve şiddet, küresel güçlerin bir paylaşım aracı haline gelmiş ancak bu aracı ortaya koyanların, sahiplerinin, bu aracı kullananların dahi kontrolünden çıkmışlar. Bunun defalarca örneğini gördük, yakın tarihimizde örneğini gördüm. El Kaide’yi icat edenlerin nasıl El Kaide ile boğuşmak zorunda olduklarını gördüm. Terör örgütlerini icat edenlerin nasıl kendi şehirlerini yakıp yıktıklarında ‘Acaba biz ne yaptık’ diye kendilerine tekrar sorduklarını gördüm. Özellikle Arap Baharı sonrası Suriye’de başlayan iç savaş, DEAŞ terör örgütünün ortaya çıkıp Irak ve Suriye topraklarında ilerlemesi, eylemlerini başta bizim ülkemiz olmak üzere Avrupa’nın göbeğine kadar ilerletebilmesi, dünyayı güvenlik politikaları açısından bambaşka bir noktaya taşımıştır. Birileri sınırları yeniden çizmek istiyor, birileri, daralan ekonomilerini savaşla, savaşın yaratacağı ekonomik fırsatlarla açmak ve genişletmek istiyor. Birileri, hakimiyet sahasını genişletmek, kendi güvenlik duvarını kendisinden binlerce kilometre ötede kurmak istiyor.”

Kamupersoneli.net – ANKARA