Emeklilik İçin BES Fon Çeşitlerinde Değişim

Emeklilik fonlarının getirilerinin artması amacı ile  Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ‘ in düşüncelerini dile dökmesi ile ilk adımlar atıldı. Otomatik katılım ve kıdem tazminatınıda içinde barındıran çalışma hayata geçer ise artık BES ( Bireysel Emeklilk Sistemi ) fon çeşitleri en fazla 6 çeşit olması planlanıyor, her fon için yönetim ise yılda bir kez ihale ile yöntemi ile şirketlere verilmesi planlanıyor.

Başbakan Yardımcısı Sayın Şimşek’ in fon yönetim şirketlerine ilettiği uyarının altından yeni bir çalışma çıktı. Mehmet Şimşek, bireysel emeklilik sistemi fonlarının yönetiminde bulunan fon yönetim şirketlerine ikinci kez uyarıda bulundu bu uyarı esnasında  “Birçok kurum yüzde 25 devlet katkısını bile buharlaştırıyor” diyerek düşüncelerini kelimelere aktaran Şimşek  fon yönetimlerinin başarı konusunda eksik olduklarınıda dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve hükümetin diğer bakanları bu sorunu sadece dile getirmiyor emeklilik sistemi için sil baştan yeni yöntem çalışmaları yapılıyor.Karar içerisinde değişiklik olmaz ise fon sayısı 6 ve ya 7 olması düşünülüyor. 
Fonun yönetimini sağlayacak olan şirket ihale yöntemi ile şeçilecek. Her bir fonu sadece 1 şirketin yönetmesi ve yapılmış olan ihalenin her yıl tekrarlanması gerektiği düşünüldüğü dile getirildi.Değiştirilecek fon sistemine göre sistemde kayıtlı kişinin bilgilerine bakılarak ona uygun bir fon seçimi yapılacaktır fakat kişi ister ise kendi isteği ile fon yönetim şirketinin belirlediği fon ‘ u değiştirebilir.

Kamupersoneli.net 

Exit mobile version