Kpss

2016 KPSS Lisans Sınavı Başvuruları Başlıyor

2016 Yılında gerçekleştirilecek Kamu Personeli Seçme Sınavına ait lisans sınavı başvuruları önümüzdeki hafta başlıyor. Milyonlarca aday için merakla beklenen başvuru süreci için geri sayım başladı. 

22 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecek Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavından oluşan 2016 KPSS Lisans sınavı ile 29 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2016 KPSS A Grubuna sınavlarına ait başvurular 17 Mart 2016 tarihinde başlayıp, 31 Mart 2016 tarihine kadar devam edecektir. 

2016 KPSS Lisans Sınavına Kimler Girebilir?

KPSS Lisans sınavına, Lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilirler. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen ve  bir lisans programından mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan adaylarda 2016 KPSS’ye başvuru yapmaları gerekmektedir. Sınava başvuracak adayların bilmesi gereken en önemli nokta ise sınava girecek tüm adayların 2016 KPSS’nin Cumartesi Sabah oturumuna katılmaları zorunludur.

2016 KPSS Lisans Sınavında Adaylara Ne Sorulacak?

Sınava girecek adaylar Cumartesi günü oturumlarında Genel Kültür Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavlarına gireceklerdir. Sınavın Genel Yetenek kısmının sözel bölümünde adaylara Sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini, dil bilgisi ve yazım kurallarını ölçmeye yönelik sorular sorulacaktır. Genel Yenek kısmının sayısal bölümünde ise Sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorular sorulacaktır.

Sınavın Genel Kültür kısmında ise adaylara Tarih, Türkiye Coğrafyası, Temel Yurttaşlık Bilgisi ile Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular yöneltilecektir.

KPSS Alan sınavında ise  Hukuk, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Ekonometri ,İşletme, İstatistik, Maliye,Kamu Yönetimi, Muhasebe ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinden 30 ar soru sorulacaktır.

 Kamupersoneli.net