
Güvenlik güçleriyle, kırsal alanda girdikleri çatışmalarda yaralanan PKK’lı teröristleri anlaştıkları hastane ve doktorlara tedavi ettiren sağlık görevlileri yakalandı.
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA
Emniyet Müdürlüğü, konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, bazı sağlık çalışanlarının güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda yaralanan ve platin bekleyen teröristleri İstanbul’a getirerek tedavi ettirildikleri istihbaratını aldı. Alınan istihbaret üzerine İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 21 Eylül Perşembe günü bazı sağlık merkezi ve hücre evlerine operasyon düzenledi.
9 KİŞİ TUTUKLANDI
Emniyet güçleri tarafından düzenlenen operasyonlarda 5’i sağlık görevlisi toplam 13 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından gözlatına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden 9’u çıkarıldıkları mahkemece, ‘terör örgütüne yardım ve yataklıktan’ tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Gözaltına alınan iki şüphelinin emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı aktarılırken 2’sinin ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldıkları bildirildi.
Kamupersoneli.net – ANKARA