Gündem

Sanayi Bakanı Özlü: Sanayileşme Politikamızı Yeniden Kurguladık!

Bartın Üniversitesi Akademik Yılı açılış etkinliğine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, burada yapmış olduğu konuşmasında bazı açıklamalarda bulundu. Bakan Özlü yapmış olduğu açıklamalarında sanayileşme konusuna değindi.

”SANAYİLEŞME POLİTİKAMIZI YENİDEN KURGULADIK”

Konuşmasına, ‘Sanayide Dijital Dönüşüm Platformu” projesi hakkında bilgi vererek başlayan Bakan Özlü, Türkiye’nin sanayileşme alanlarında yapmış olduğu planlamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. “Söz konusu raporlarda; yapılacak yatırımlarla istihdama yaklaşık yüzde 5 ve gayri safi yurtiçi hasılaya 150-200 milyarlık bir ilave sağlanacağı değerlendiriliyor. Bizler, sanayileşme politikalarımızı, sanayi devriminin gereklerine göre yeniden güncelledik ve yeniden kurguladık” 

”BİLGİ ÜRETME YETENEĞİNİ EKONOMİK VE TOPLUMSAL FAYDA ÜRETMEYE DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü açıklamalarında bilgi üretme yeteneğini toplumsal ve ekonomik faydaya dönüşmesinin önemine değinerek, “Bilim, sanayi ve teknoloji; ancak toplumsal bir projeyle, toplumsal bir mutabakatla ve toplumsal bir farkındalıkla anlam ve değer kazanır. Bunun anlamı şudur: Ülkemizin bilimsel bilgi üretme yeteneğini, ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürmeliyiz” ifadelerini kullandı.

”BİZ BİLGİ ÜRETEN ÜNİVERSİTE İSTİYORUZ”

Üniversitelerin bilgi üretmelerini istediklerini belirten Sanayi Bakanı Faruk Özlü, konuya ilişkin Bartın Üniversitesi tarafından yapılan AR-GE çalışmalarını örnek gösterdi. ”Biz, ‘Bilgi üreten üniversite’ diyoruz. Bilgi üreten üniversite istiyoruz. Bilgi üreten, ürettiği bilgiyi bilimin hizmetine sunan üniversiteler istiyoruz. Bartın Üniversitesi’nin de, bu bilgi üretme yarışında üzerine düşeni yapacağına inanıyoruz.”

”Bartın Üniversitesi, bunun en güzel örneğini, bu sene Mayıs ayında düzenlenen, ‘ARGE Proje Pazarı’ etkinliğinde ortaya koydu. Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, 53 adet ARGE projesi yaparak hepimizi gururlandırdı. Bunların daha da artması gerekiyor. Biz bakanlık olarak üniversitelerimizi her bakımdan desteklemeye devam edeceğiz.”

”Devletimizin ve bakanlığımızın destekleri, teşvikleri ve muafiyetleri sonuna kadar sizlere açıktır. Bakanlığımızın, TÜBİTAK’ın, KOSGEB’in, TSE’nin, Patent ve Marka Kurumu’nun kapısını çalınız. Sizleri temin ederim ki; çaldığınız hiçbir kapı yüzünüze kapanmayacak.”

Kamupersoneli.net – ANKARA