Genel

3 Milyon Memur Maaş Zammı için Bayram Sonunu Bekleyecek

 3 Milyon Memur Zamlı Maaş Alacak  Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar %5 zamlı maaşlarını 9 günlük bayram tatilinin bitimi itibariyle almaya başlıyor. Memurlara %5 toplu sözleşme zammı ve mümkün olursa enflasyon farkı da ödenecek.  Emeklilerle birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yaklaşık 3 milyon memur da zamlı maaşlarını bayram tatilinin sona ermesi itibariyle almaya başlayacak.

Memurlar, temmuz ayı itibariyle toplu sözleşme şartı olan %5 oranındaki zamlı maaşlarını almaya başlıyor. Ocak ayında memurlar toplu sözleşme kapsamıdan %6 zam ve %.90 enflasyon farkı bulunan maaşlarını almışlardı. Takvim gazetesinin haberine göre , şimdi 2016’ın ikinci zammı da hesaplara yatacak. Memur-Sen tarafından paylaşılan verilere göre Geçen sene (2015 aralık) itibariyle en düşük bekar memur maaşı 1906 TL’ydi.  2016 Ocak ayında memurlara %6 toplu sözleşme zammı ve %.0.9 enflasyon farkı ödenmişti. Temmuz ayında yapılacak %5 oranındaki toplu sözleşme zammı ile birlikte en düşük memur maaşı (Bekar) 2 bin 140 lira olacak. 

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, memur haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından anında haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’i takip etmeyi sürdürün.

Kamupersoneli.net | Ankara