Ekonomi

Altın Fiyatları Yeni Güne Sakin Başladı

Son dönemlerde yükselişte olan altın, yükselmeye devam ediyor mu? Yatırımcıların ve birikim yapmak isteyenlerin merakla takip ettiği altın fiyatları ne kadar oldu? 3 Aralık 2017 Pazar altın fiyatları belli oldu. Altın yükseliyor mu? Düşüyor mu? Son zamanlarda merak edilen altın ne kadar oldu? Çeyrek altın ne kadar? İşte güncel altın fiyatları…

Altın Yükselmeye Devam Ediyor Mu?

Yatırımcıların, birikim yapmak isteyenlerin ve düğün, nişan gibi törenler için hediye almak isteyenlerin merakla takip ettiği altın fiyatları seyrinde devam ediyor. Yaşanan siyasi olaylar nedeni ile rekor seviyelere ulaşan altın fiyatları yükseldiği noktada seyrine devam ediyor. 

Son dönemlerde altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik vatandaşları daha da meraklandırıyor. Yatırım için altını tercih edenlerin merakla takip ettiği altın ne kadar? Gram altın ne kadar?

Gram Altın Ne Kadar Oldu?

Merakla beklenen altın fiyatları 160 – 161 liradan dikkatleri çekiyor. Çeyrek altın 161,10 liradan alınırken, 161,15 liradan satışa sunuluyor. Çeyrek altın ise 257,80 liradan alınırken, 264,25 liradan alıcısını buluyor. Yarım altın 515,60 liradan alınırken, 528,49 liradan alıcısını buluyor. Cumhuriyet altını 1.067,58 liradan alınıp, 1.083,72 liradan satışa sunuluyor. Tam ziynet de 1.030,28 liradan alınırken 1.063,27 liradan alıcı buluyor.

Yatırım İçin Gram Altın Tercih Edilmeli

Uzmanlar, yatırım yapmak için en uygun altın türünün gram altın olduğunu belirtiyor. Altına yatırım yaparken alım-satım arasındaki farkın en az olduğu altın türünün tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Gram altının işçiliği az olduğu için alım satım arasındaki farkın en az olduğu altın türü oluyor. İşçilik ne kadar az ise aradaki fark o kadar az oluyor. Yatırım yapmak isteyenler gram altını tercih ederse yatırım için isabetli tercih yapmış olurlar.

Kamupersoneli.net – ANKARA