Mevzuat

TÜVASAŞ Personeli Unvan Değişikliği ve GYS Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayımlandı

Resmi Gazete’de TÜVASAŞ Genel Müdürlüğü personeline ilişkin yönetmelik yayımlandı. Buna göre Resmi Gazete’de Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınav yönetmeliği belirtildi. Yönetmeliğin detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Türkiye Vagon Sanayi Genel Müdürlüğü personeli için Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınav yönetmeliği yayımlandı. Yayımlanan yönetmelikte GYS ve Unvan Değişikliği için usul ve esaslar belirtildi. 

Konu ile ilgili olarak söz konusu yönetmelikte “Bu Yönetmeliğin amacı; liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak, Türkiye Vagon Sanayii Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünde görev yapan memurlar ile sözleşmeli personelin görevde yükselme ve unvan değişikliklerine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.” ifadelerine yer verildi.

GENEL ŞARTLAR

Görevde Yükselme Sınavı kapsamında adaylarda aranacak genel şartları yayımlanan yönetmeliğe göre kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Buna göre adayların “Genel Müdürlük bünyesinde en az altı ay çalışmış olmak, Görevde yükselme sınavında başarılı olmak” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN GENEL ŞARTLAR

Unvan Değişikliği Sınavına başvuru yapacak olan adayların da bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurular için “(2) Unvan değişikliği suretiyle yapılacak atamalarda aranacak şartlar aşağıda belirtilmiştir: a) Avukat pozisyonuna atanmak için; 1) Hukuk fakültesi mezunu olmak, 2) Avukatlık ruhsatına sahip olmak. b) Mühendis, mimar, kimyager pozisyonlarına atanmak için; 1) Fakülte veya dört yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak. c) Programcı pozisyonuna atanmak için; 1) Bilgisayar programcılığı eğitimi veren fakülte veya en az iki yıllık yükseköğrenim mezunu olmak. ç) Ekonomist pozisyonuna atanmak için; 1) Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak. 

d) Mütercim pozisyonuna atanmak için; 1) Fakülte veya dört yıllık yüksekokulların sınav duyurusunda dili veya branşı belirtilen filoloji, mütercimlik, tercümanlık bölümlerinden veya ilgili diğer bölümlerinden mezun olmak, 2) Başvuru tarihinden önceki son üç yıl içinde alınmış olması kaydıyla, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az seksen puan veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca eşdeğerliliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan, bu puana denk bir puan almış olmak. e) Teknik Ressam, teknisyen pozisyonlarına atanmak için; 1) Lise dengi mesleki veya teknik eğitim-öğretim veren okulların ilgili bölümünden mezun olmak. f) Hemşire, laborant pozisyonlarına atanmak için; 1) Üniversitelerin, yüksekokulların veya sağlık meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak. g) Tekniker pozisyonuna atanmak için; 1) En az iki yıllık mesleki veya teknik eğitim veren yükseköğretim okullarının ilgili bölümlerinden mezun” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.