Kamu Personelleri

ASDEP Personeli Kadroya Geçecek Mi?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 2016 yılında 1500, 2017 yılında 1500 olmak üzere 3 bin ASDEP personeli aldı. Taşerondan kadroya geçişler için gelecek hafta başvurular başlayacak. Bu haberimizde ASDEP personelinin kadroya geçip geçemeyeceğini değerlendireceğiz.

ASDEP Hizmet Alımı İhaleleri İptal Ediliyor

EKAP üzerindeki ihale bilgi sistemini incelediğimizde yılbaşında yenilenmesi gereken hizmet alımlarının iptal edildiğini görmekteyiz. İptal nedeni de 696 sayılı KHK’nın 127.maddesi gösterilmektedir. Yani ASDEP personeli de kadroya geçeceği için ihaleler iptal edilmektedir. ASDEP’e kadro verilmesi konusunda bir sıkıntı yoktur.

SURAL: ASDEP Personeli 4B Statüsünde Olmalıydı

Yeniden Sosyoloji Derneği Başkanı Korkmaz SURAL, ASDEP personeline kadro konusuyla ilgili sitemize açıklamalar bulundu. SURAL şunları ifade etti: “ASDEP personellerinin bir kısmı yüksek lisans yapmış ya da yapmakta olan meslek elemanları. Ancak yeni düzenlemeye eklendiği için aynı Bakanlıkta 2 çeşit aynı unvana sahip meslek elemanları olacak. Bu da problem demektir. Bence bu kanun kapsamında değerlendirilmemesi daha mantıklı olurdu. Tarım Bakanlığı aynı şeyi yaptı yıllar önce. Normal kadrodaki mühendislerin yanına köylerde çalışmak üzere TARGEL projesi adı altında daha düşük puana mühendisler aldı. 10 yıl bu şekilde çalışan mühendisler hep problem yaşadılar. Sonunda hepsi kadrolu mühendis statüsüne getirilip sorun çözüldü. Ama o 10 yıl Bakanlığın en büyük problemi bu oldu. Şimdi burada ASDEP’in taşerondan kadroya geçirilmesi kapsamında değerlendirilmesi problem olacaktır. Bunun yerine mevcut ASDEP görevlilerinin en az 4B sözleşmeli statüsüne getirilmesi lazım. Kaldı ki bu haliyle bir personelin Bakanlığa maliyeti daha fazla. Ama kadro veya sözleşmeli olursa hem bakanlık hem de personel avantajlı olacak. Sorun oluşmayacak.”

DEĞERLENDİRME: Aile Bakanlığında kadrolu meslek elemanları da vardır, ASDEP personelleri de vardır. KHK ile ASDEP personeli işçi kadrosuna geçirilmektedir. Maaş, tayin, görevde yükselme gibi konularda ASDEP personeli hep eksik kalacaktır. Aynı kurum içinde yine bir ikilik oluşacaktır. ASDEP personelleri KPSS+ Sözlü sınavla kamuya atanmışlardır. Yani kadrolu memur statüsünde olmaları gerekirdi düşünüyoruz. Şu an sayıları 3 bin olan ASDEP personeli ilerleyen yıllarda daha da artacaktır. Bu da ASDEP personelin yeni bir düzenleme talebini ortaya çıkaracaktır. ASDEP personelinin en azından 4B Sözleşmeli personel kapsamına alınması faydalı olacaktı, artık ne zaman düzenleme yapılır bilinmez ama kadroya geçen ASDEP personelinin KPSS ve atama macerası bu şartlarda ne yazık ki devam edecektir.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) – Kamupersoneli.net / ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Bir Yorum

  1. Valla hocam mantıklı konuşmuşsunuz şimdi benim eşim asdep çalışanı bende polisim eş tayini sıkıntısı var hayatımız mahvoldu vAllahi