Yüz Binlerce Taşeron Kadroya Geçerken 50 Bin KİT İşçisi Geçemedi
Taşeron işçilerin kadroya geçirilmelerine ilişkin usul ve esaslar 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yayımlandı.696 sayılı KHK'nın ardından 2 Ocak 2018 tarihinde taşeron işçilerin kadrolu olarak istihdam edilmesine ilişkin başvurular başladı ve söz kon
Taşeron işçilerin kadroya geçirilmelerine ilişkin usul ve esaslar 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yayımlandı. 696 sayılı KHK'nın ardından 2 Ocak 2018 tarihinde taşeron işçilerin kadrolu olarak istihdam edilmesine ilişkin başvurular başladı ve söz konusu başvurular 11 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecek.
Bu kapsamda yüz binlerce taşeron işçi kadroya geçiyor ancak KİT'lerde çalışan 50 bin taşeron işçi kapsama alınmadı. Bu işçilerin kadroya geçmek için talepleri bulunuyor.
Konu ile ilgili olarak Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay da bir açıklama yaptı. Ergün Atalay açıklamalarında 81 ildeki Türk-İş il temsilcilerini, bölge başkanlarını ve genel başkanlarını Ankara'ya çağırdıklarını ve bütün taleplerin Bakanlara iletileceğini ifade etti. Bunun yanı sıra Ergün Atalay düzenleme ile asıl işler dışarıda kalırken yardımcı işlerin kadroya girdiğini bildirdi.
"ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"
Ergün Atalay açıklamalarının devamında Başbakan Binali Yıldırım ile görüşerek söz konusu durumu aktardıklarını ifade etti ve "Daha önceki görüşmelerimizde bu personelin kadro kapsamına alınacağına dair ümidimiz artmıştı. Bu devam ediyor. Kadro bu 50 bin işçinin de hakkı ve elimizden geleni yapacağız" dedi.
İŞÇİLERE KADRO İMKANI DOĞACAK
Sendikaların KİT'lerde çalışan taşeron işçilerin de kadro kapsamına alınmasına ilişkin yoğun bir çalışması bulunuyor. Posta Gazetesinin haberine göre sendikalar tarafından yapılan talepler kabul edilirse TCDD, Elektrik Üretim AŞ, TEDAŞ, Kömür İşletmeleri, DHMİ, BOTAŞ, Çaykur gibi 55 kurumda çalışan işçiler kadro kapsamına alınacak.
TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Söz konusu durumun Kamupersoneli.net olarak takipçisi olacak ve işçilerin seslerini duyurmaya devam edeceğiz. KİT işçilerinin kadroya alınması hakkında herhangi bir gelişme olduğunda ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.
KAMUPERSONELİ.NET - ANKARA
Bakmadan Geçme





