Gündem

CHP Lideri Kılıçdaroğlu KİT Çalışanlarına Kadro Verilmesini İstiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti grup toplantısına katıldı. Katıldığı toplantı kapsamında bir konuşma gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme dair önemli meseleler hakkında görüşlerini bildirdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu yapmış olduğu konuşmasında ayrıca taşeron düzenlemesi kapsamında kadroya geçirilmeyen KİT çalışanlarına ilişkin hükümete eleştirilerde bulundu. 

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NDAN TAŞERON ELEŞTİRİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  parti Grup toplantısında yapmış olduğu konuşmasında taşeron işçilere yönelik hazırlanan düzenlemeyi eleştirerek bu konunun gündeme ilk olarak CHP tarafından getirildiğini iddia etti. Taşeron işçi konusunda mücadele verdiklerini söyleyen CHP Lideri  Kılıçdaroğlu sorunun çözülemediğini ifade etti.

”Türkiye’nin gündeminde taşeron işçilik diye bir şey yoktu. 1 milyonu aşkın insan hak talebinde dahi bulunamazdı. Bunları ilk kez Türkiye’nin gündemine biz taşıdık. Bunların siyasi geçmişlerine bakmadık. Bizimle birlikte aynı vatanda mücadele ediyorlar. Biz dile getirdik, mücadelesini yaptık. Sonunda parlamentoya kanun getirmek yerine KHK ile sorunları çözmeye çalıştılar ama çözemediler.”

ÇİFTE STANDAR YAPTILAR ELEŞTİRİSİ

Taşeron işçi düzenlemesinde çifte standart yapıldığını öne süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kadroya alınan işçilerin kadrolu işçilerle aynı haklara sahip olmadığını ifade etti. 

”Çifte standart yaptılar. Sizi kadroya alıyoruz ama kadrolu işçilerle aynı haklara sahip olamayacaksınız dediler. 2020’ye kadar sizin toplu sözleşme hakkınız yok dediler. Nasıl hakkını arayacak? Önümüzde 2019 var. 2019’da yetkilendir sen de diğer işçiler gibi toplu sözleşme hakkına kavuşacaksın. Onlar hangi haklardan yararlanıyorsa sen de aynı haklardan yararlanacaksın.”

KİT ÇALIŞANLARINI KADROYA ALMADILAR

Kanun Hükmünde Kararname ile yürürlüğe giren taşeron işçi düzenlemesinde 50 bin KİT işçisinin kadroya alınmadığını hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘KİT çalışanlarına kadro vermiyoruz dediler’ ifadelerini kullandı. 

Ayrımcılık yapmadan mücadelenin süreceğini ifade eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu. 

”Taşeron işçilerin bir kısmını sözde kadro aldılar, 50 bin taşeron işçisine kadro vermediler. 26 Kamu İktisadi Teşebbüsü’nde (KİT) çalışan taşeron işçilere size kadro vermiyoruz dediler. Biz ne diyoruz, kim olursa olsun biz ona sonuna kadar kadroyu vereceğiz. Hiçbir ayrımcılık yapmadan. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasi gelinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Örgütlenme hakkının önündeki bütün engeller kaldırılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Kitler taşeronları kadro bekliyor kit taşeronları kadro bekliyor