- Haberler
- Gündem
- 81 il için duyuruldu, Ankara İstanbul İzmir dikkat! Meteoroloji kar yağışı için tarih verdi: O tarihe kadar herkes önlem alsın
81 il için duyuruldu, Ankara İstanbul İzmir dikkat! Meteoroloji kar yağışı için tarih verdi: O tarihe kadar herkes önlem alsın
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminlerini paylaşırken havaların serinleyeceği ve mevsim normalleri altına düşeceği aktarıldı.Bunun yanı sıra kar yağışının da erken geleceği paylaşıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminlerini paylaşırken havaların serinleyeceği ve mevsim normalleri altına düşeceği aktarıldı. Bunun yanı sıra kar yağışının da erken geleceği paylaşıldı. Uzman isim Kerem Ökten, "ne zaman kar yağacak" diye merak edenlere cevap verdi ve ülkemizin pek çok bölgesinde yağışların etkili olacağını bildirdi.
KIŞ KENDİNİ HİSSETTİRECEK
Eylül ayının son haftalarına girerken Meteoroloji’den serin hava uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre bugünden itibaren sıcaklıkların düşüşe geçeceği belirtildi ve önce sonbahar, ardından kış kendini hissettireceği vurgulandı.
Uzman isim Kerem Ökten, soğumanın Çarşamba'dan itibaren çok daha fazla etkili olacağını ifade etti ve Bursa için de kar uyarısı olduğu aktarıldı.
YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELER
Meteoroloji'nin sitesinde yağış beklenen bölgele sıralandı. Bu doğrultuda "(Karabük merkez hariç) Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Orta Toroslar çevreleri" bölgelerinde yağış beklendiği ifade edildi.
Hava sıcaklıklarının bugün Marmara, İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinde hissedilir derecede azalması beklendiği belirtilerek Kerem Ökten'den soğuk uyarısı yapıldı. Ökten açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
FIRTINA OLACAK
"Cumartesi sabahından başlayarak akşam saat 6'ya kadar Antalya açıklarında fırtına bekleniyor. Denize açılmamalı... Çarşamba günü özellikle öğleden sonra Şırnak, Hakkari, Siirt ve Bitlis'te kuvvetli rüzgar ve zaman zaman fırtına bekleniyor...
KAR YAĞIŞI GELİYOR
Özellikle Çarşamba'dan sonra daha fazla soğuk olacak... Uludağ'da Perşembe akşamı kar yağışı bekleniyor. Geçen sene 23 Eylül'de ilk kar yağmıştı. Bu sene 22 Eylül'de düşecek. Perşembe, Cuma ve Cumartesi kar aralıklarla devam edecek.
3 GÜN SÜRECEK
Gündüz sıcaklık sıfırın üzerinde olacağından kar cıvık olacak... Uludağ Perşembe gecesinden itibaren 3 gün boyunca; Gece böyle Gündüz böyle."
Bakmadan Geçme





