Genel

2016 Ağustos Öğretmen Atamaları Belirsizliği Son Buluyor

Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Ağustos ayında yapılacak öğretmen atamaları için  Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmeleri sonucunda hala açıklama yapmamıştı. Haber kaynaklarımıza göre 2016 için 76 Milyar TL bütçe alan Bakanlığın kısa sürede atamalar hakkında kamuoyunu bilgilendireceği söyleniyor.

MEB 76 Milyar TL Bütçe Aldı

Atama bekleyen öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’den henüz net bir haber alamadı. 2016 yılı Şubat ayı Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarında 30 bin  öğretmen atanmıştı. Ağustos ayı için atama kadroları henüz netleşmedi fakat bu 5 mart’da Bütçe Görüşmelerinde netleşmişti Bütçe olarak 76 Milyar TL duyurulmuştu. Milli Eğitim bakanlığının bütçe görüşmelerinin ardından 2016 ağustos öğretmen atamaları netleşecek deniliyordu fakat herhangi bir açıklama hala gelmedi. Atama bekleyen öğretmenler tarafından merakla beklenen müjdeli haber bu hafta içerisinde açıklanabilir.

Atanamayan Öğretmenlerden 50 Bin Atama Talebi

Ataması yapılmayan öğretmenler kısa süre önce “Ağustos Öğretmen Atamaları İçin Yetkililere Çağrı” yapmışlardı. İşsizlikten yakınan ve atamaların net olmaması sebebiyle stress ve depresyon yaşayan öğretmenler için müjdeli haber bu hafta içerisinde gelebilir. Ağustos ayında en az 50 bin öğretmenin atamasının yapılmasını isteyen öğretmen adayları , atama taleplerini yetkili mercilere duyurmak için çaba sarf ediyorlar.

2016 Ağustos Öğretmen Atamaları Hakkında Duyuru Gelebilir

5 Mart Cumartesi gününden bu yana öğretmenlerin kulakları bakanlıktan gelecek haberde. 2016 ağustos atamaları kapsamında kaç öğretmen atanacak? 2016 ağustos öğretmen atamaları belli oldu mu? gibi soruların yanıtı ise şu an için belirsizliğini sürdürüyor.

Kamupersoneli.net