Emniyet Personeli

Polis Akademisi Başkanlığı'ndan 21. Dönem POMEM Sınavını Asil Olarak Kazanmış Adaylara İlişkin Duyuru

Polis Akademisi Başkanlığı, web sayfası üzerinden yayımladığı bir duyuru ile Polis Eğitim ve Öğretim kurumunun sınavlarını asil olarak kazanan ancak vatani görevini yapan adayların yapmaları gereken işlemlere dair açıklamalarda bulundu.

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI’NDAN POMEM DUYURUSU

Polis Akademisi Başkanlığı’nca yayımlanan duyuru metninde, 21. Dönem Polis Eğitim ve Öğretim kurumunun sınavlarını kazanan ve bu dönemde askerlik görevini yerine getiren adayların geçici terhis işlemlerinin söz konusu olmadığı bildirildi. Bu adayların intibak eğitiminin başlaması planlanan süreçte bir dilekçe ile Polis Akademisi Başkanlığı’na başvuruda bulunmaları gerektiği ifade edildi. 

Polis Akademisi Başkanlığı yayımladığı duyurusunda ayrıca bu adayların planlamasının daha sonra yapılacağını duyurdu.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru metni

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Başkanlığımıza, askerlik görevini yapmakta iken Polis Eğitim ve Öğretim kurumunun sınavlarını kazanan adayların 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre geçici terhis işlemlerinin yapılmasının mümkün olmadığı bildirilmiştir.

21. Dönem POMEM sınavını asıl olarak kazanan adaylardan, intibak eğitiminin başlayacağı 04.03.2018 tarihi itibariyle askerlik görevine devam edecek olan adayların ekteki dilekçeyi eksiksiz şekilde doldurarak 01.03.2018-07.03.2018 tarihleri arasında askerlik yaptığı birimden Polis Akademisi Başkanlığımıza üst yazı aracılığıyla göndermeleri gerekmektedir. (Üst yazı ile gönderilmeyen dilekçeler işleme alınmayacaktır.)

Dilekçeyi gönderen adayların POMEM Müdürlüklerine planlamaları terhislerine müteakip yapılacaktır. Belirtilen tarihler arasında dilekçe göndermeyen adaylar, adaylık haklarından feragat etmiş sayılacaktır. 

Adayların bundan sonraki gelişmeleri www.pa.edu.tr adresinden takip etmeleri gerekmektedir.

Kamupersoneli.net – ANKARA