Taşerona Kadro Konusu Tamamlandı ! 4 Aralık Mağdurlarını Düşünen Var Mı?

Bilindiği gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından taşeron işçilerin kadro başvuruları hakkında hükümler yayımlanmıştı. Yayımlanan bu hükümlere ilişkin olarak taşeron işçiler başvurularını 2 Ocak 2018 tarihinde yapmaya başladılar ve bu başvurular 11 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştirildi.

TAŞERONA KADRO SÜRECİ TAMAMLANDI

Gerçekleştirilen başvuruların ardından kamu kurum ve kuruluşları taşeron işçilerin kadro başvurularını değerlendirdi ve başvuruları kabul edilen ve sınava alınacak olan taşeron işçilerin listesini yayımladılar.

Kamu kurum ve kuruluşlarında kadrolu olarak istihdam edilecek olan taşeron işçiler kadro başvurularını bulundukları kurumların Personel Daire Başkanlıklarına yaptılar. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından taşeron işçiler hakkında bir yönetmelik yayımlandı ve yayımlanan yönetmelikte taşerona kadro sınavlarını her kurumun kendisinin yapacağı ifade edildi. 

Bu bağlamda kurumlar kadroya geçmeye hak kazanan taşeron işçilere sözlü, uygulamalı ve yazılı sınavlardan birini uyguladılar. Bu sınavların değerlendirilmesi de yapıldı ve kadroya geçecek olan adayların listesi yayımlandı. 

Kamu kurum ve kuruluşlarında kadrolu olarak istihdam edilen taşeron işçilerin hakları da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlandı. Bu bağlamda taşeron işçilerin kadroya geçiş işlemleri tamamlanmış oldu.

4 ARALIK MAĞDURLARI KADROYA GEÇEMEDİ

Ancak 4 Aralık mağdurları taşerona kadro konusunun kapanmasını istemiyor ve kendilerinin mağdur olmamaları için bir çalışma yapılmasını talep ediyorlar. Bilindiği gibi taşerona kadro başvuru hükümlerinde 4 Aralık ibaresi bulunuyordu. Bu ibare kapsamında bazı taşeron işçiler kadroya geçemedi. 

Kadroya geçemeyen taşeron işçiler sitemiz çeşitli geri bildirimler göndererek mağduriyetlerinin giderilmesini ve bu konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir çalışma yapılmasını talep ediyorlar. Mevcut durumda Çalışma Bakanlığı yetkililerinden konu ile ilgili olarak bir açıklama bulunmuyor. 

ANLIK OLARAK HABERDAR EDECEĞİZ

Ancak konu ile ilgili olarak bir açıklama veya çalışma haberi geldiğinde ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

NOT: Yasal hakkımız saklı kalmak koşuluyla , Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Exit mobile version