Engelli Personel Alım İlanları

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Engelli İşçi Alımı Yapıyor

Milli Savunma Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda Milli Savunma Bakanlığı kendi bünyesinde görevlendirmek üzere engelli işçi alımı yapacağını duyurdu. 

Söz konusu ilanda Milli Savunma Bakanlığının “Makine Bakım Onarımcısı” alımı yapacağı ve alınacak kişinin Hafif Silahların bakım ve onarımları yapacağı ifade edildi. Söz konusu ilanda 1 kişinin alınacağı ifade edildi.

BAŞVURU DETAYLARI

Söz konusu ilana başvurular İŞKUR üzerinden yapılacaktır. Bu konu ile ilgili olarak “İstenilen belgelerin eksikliği halinde kişilerin iş başvuruları kabul edilmeyecektir” açıklaması yapıldı. İŞKUR tarafından tespit edilecek aday listesinin kesinleşmesinden sonra, listeye giren aday işçiler 10 (On) gün içerisinde 51’inci Bakım Fabrika Müdürlüğüne başvuru yapacaklardır.

GENEL ŞARTLAR

Milli Savunma Bakanlığı tarafından söz konusu engelli işçi alımları için bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlar ise şöyle:

1.Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Makine Bölümü Makine Bakım Onarım Dalı mezunları ile 2006 yılı öncesi Endüstri Meslek Liselerinin Torna veya Tesviye Bölümlerinden mezun olan adayların müracaatı kabul edilecektir.

2. 2016 Yılı EKPSS Sınavına Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Endüstri Meslek Liselerinin belirtilen bölüm ve dalından sınava girmiş olduğunu belgeleme şartı aranacaktır. 

a. En az %40 ve üzeri engelli olduğuna dair heyet raporu talep edilecek.

b. Sınavı kazanan adaydan Makine Bakım ve Onarımcısı iş ve meslek kolunda çalışmasında sakınca olmadığına dair Devlet veya Üniversite Hastanelerinden sağlık kurulu raporu getirmesi istenecektir.

c. Müracaat edecek adayların ellerinde ve gözlerinden engeli olmayacaktır.

ç. Ayaktan engeli olabilecek ancak desteksiz yürüme şartı aranacaktır.

d. Sınavı kazanan aday 3 ay süre ile deneme süresine tabi tutulacaktır.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA