- Haberler
- Personel Alımı
- Gıda Bakanı Fakıbaba Göreve Geldiğinden Beri Personel Alımı Yapmadı
Gıda Bakanı Fakıbaba Göreve Geldiğinden Beri Personel Alımı Yapmadı
Bilindiği gibi çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından kamu personeli alımı hakkında çeşitli açıklamalar yapıldı ve çeşitli sözler verildi.Verilen sözler hakkında seçim öncesinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından harekete geçildi.
Bilindiği gibi çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından kamu personeli alımı hakkında çeşitli açıklamalar yapıldı ve çeşitli sözler verildi.
Verilen sözler hakkında seçim öncesinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından harekete geçildi. Bu bağlamda Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak aylar öncesinde 3 bin kamu personeli alımı yapacağını ifade etmişti. Seçim öncesinde Gençlik ve Spor Bakanlığının 3 bin 200 kişilik personel alım ilanı yayımlandı.
GTHB 3 BİN 500 PERSONEL ALIMI BEKLENİYOR
Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden ilan bekleniyordu 1220 kişilik sözleşmeli kamu personeli alım ilanı geldi. Bunun yanı sıra PTT'den personel alımı bekleniyordu ve 5 bin kişilik personel alım ilanı geldi. Tüm bunların yanı sıra Adalet Bakanlığından bir açıklama yapıldı ve 24 alan için 15 bin personel alımı yapılacağı ifade edildi. Bu durumu Bakan Abdulhamit Gül "Gençlere hayırlı olsun" dilekleri ile sosyal medya üzerinden duyurdu.
Geriye sadece Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 3 bin 500 kamu personeli alım ilanının yayımlanması kaldı. Bundan önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba açıklamalarında 2017 yılında 3 bin 500 ziraat mühendisi aldıklarını ve 2018 yılında da bu alımın aynısını yapacaklarını ifade etmişti.
BAKAN FAKIBABA'NIN PERSONEL ALIMI TALEBİ OLMADI
Ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 3 bin 500 personel alımı hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bir açıklama yaptı. Bakan Sarıeroğlu konu ile ilgili olarak açıklamalarında Tarım'da herhangi bir alımla alakalı olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak Bakan Fakıbaba'nın herhangi bir talebi olmadığını ifade etti ve bu konuda gerek sosyal medyada ve gerekse haberlerde çok spekülasyon içeriklere yer verildiğini ifade etti.
Ayrıca Bakan Jülide Sarıeroğlu açıklamalarının devamında Bakan Fakıbaba'nın personel alım talebinde bulunduğu ancak Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu imzalamak istemediğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının böyle bir talebi olmadığına dikkat çekti.
BAKAN GÖREVE GELDİĞİNDEN BU YANA PERSONEL ALIMI YAPMADI
Tüm bunların yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı görevine Ahmet Eşref Fakıbaba'nın getirildiği günden bugüne kadar bakıldığında Bakan Fakıbaba'nın hiç personel alımı yapmadığı gözlemleniyor. Çalışma Bakanı Sarıeroğlu'nun açıklamalarına göre Bakan Fakıbaba personel alımı talebinde bulunmadı. Bu durumda yakın zamanda Gıda Bakanlığından bir ilanın yayımlanması beklenmemektedir.
Bakmadan Geçme





