• Haberler
  • Politika
  • İstifa Ettiği Halde Milletvekili Adayı Gösterilmeyen Bürokratlar

İstifa Ettiği Halde Milletvekili Adayı Gösterilmeyen Bürokratlar

26 Nisan 2018 tarihinden itibaren bazı bürokratlar milletvekili adayı olabilmek için görevlerinden istifa ettiler.Bürokratların milletvekili adayı olabilmeleri için istifa etmeleri gereken son tarih 26 Nisan 2018 olarak açıklanmıştı.

26 Nisan 2018 tarihinden itibaren bazı bürokratlar milletvekili adayı olabilmek için görevlerinden istifa ettiler. Bürokratların milletvekili adayı olabilmeleri için istifa etmeleri gereken son tarih 26 Nisan 2018 olarak açıklanmıştı.

Milletvekili adayı olabilmek için çok sayıda bürokrat istifalarını sunmuştu.

26 Nisan'dan itibaren görevinden istifa eden bazı bürokratlar AK Parti milletvekili aday listesinde kendilerine yer bulamadılar.

İstifalarını veren kamu personelleri 27. dönem milletvekili seçimlerinde milletvekili adayı olmak istiyorlardı. Ancak bazı bürokratlar istifalarını vermelerine rağmen AK Parti milletvekili aday listesinde kendilerine yer bulamadı.

İSTİFA ETTİĞİ HALDE LİSTEYE GİREMEYEN BÜROKRATLAR

Bu bağlamda Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı, ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu, TRT İletişim Merkezi Koordinatörü Sinan Boztaş, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Başbakan Binali Yıldırım'ın başdanışmanı ve metin yazarı Mustafa Şahin milletvekili adayı olabilmek için görevlerinden istifa ettiler ancak  milletvekili adayı olarak gösterilmediler.

Ayrıca milletvekili adayı olabilmek için görevinden istifa eden ancak AK Parti milletvekili aday listesinde kendine yer bulamayan bürokratların arasında "Kamu Denetçiliği Kurumu Genel Sekreteri İbrahim Kılınç, Ordu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Avni Günay, Hakkari Çevre ve Şehircilik il Müdürü Edip Alan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın danışmanı Bayram Şahin, Vakıflar Genel Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Aslan Yıldız, TBMM Başkan Müşaviri Cengiz Sağlam, Mersin Tarım İl Müdürü Arif Abalı, Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Tapu Kadastro İstanbul Bölge Müdürü Sedat Cömertoğlu, İçişleri Bakanlığı bakan yardımcısı Mehmet Ersoy" yer aldı.

Kamupersoneli.net olarak yukarıda aktardığımız isimler istifa etmelerine rağmen AK Parti milletvekili aday listesine giremedi. Ayrıca istifa ettiği halde milletvekili adayı gösterilmeyen isimlerden dikkat çekenler şöyle:

Eskişehir Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı

Dr. Ali Mumcu,

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Yüksel Özdemir,

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı

Aydın Keskin Kadıoğlu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı E. Müsteşarı

Prof. Dr. Lütfi Akca,

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı

Hasan Davulcu,

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü

Coşkun Esen,

Erciyes üniversitesi Rektör yardımcısı

Prof. Dr. Karamehmet Yıldız,

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü

Hasan Aslan,

Çubuk İlçesi Kaymakamı

İbrahim Çenet,

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü

Hamdi Turşucu,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı

Yusuf Özhan,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Haberleşme Genel Müdürü

Ensar Kılıç,

SGK Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı

Yakup Süngü

Kelkit kaymakamı

Naif Yavuz,

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı

Mehmet Ceylan,

Tarım Bakanlığı eski TKDK başkanı

Ali Recep Nazlı,

MEB Ortaöğretim Genel Müdürü

Ercan TÜRK,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mardin il müdürü Hüsnü

Bengin Efetürk,

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Denetim Daire Başkanı

Selami Duman,

Muğla İŞKUR Müdürü

İlyas Sarıyerli,

Pursaklar Kaymakamı

İhsan Kara,

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Strateji Başkanlığı Daire Başkanı

Sedat İldiz,

Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri

Adnan Özen,

Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü

Yakup Kütük,

Bornova Kaymakamı

Mustafa Gündoğan,

Sağlık Bakanlığı Daire Başkanı

Avşar Aslan,

Milli Eğitim Bakanlığı eski Müsteşar yardımcısı

Ercan Demirci,

Batman Vali Yardımcısı

Mekan Çeviren,

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyesi

Talip Uzun,

Milli Eğitim Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı

Özgür Kalkan,

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü

Emin İzol,

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı

Habip Arslan

Afşin Kaymakamı

Ali Edip Budan,

Burdur Valisi

Şerif Yılmaz,

Türk Patent Enstitüsü Başkan yardımcısı

Dr. İbrahim Yaşar,

Bolu Vali Yardımcısı

Mustafa Özsoy,

TRT Genel Müdür yardımcısı

Fethi Fahri Kaya,

Enerji Bakanı Müsteşar Yardımcısı

Abdullah Tancan,

Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürü

Cengiz Ekici

İSTİFA EDEN ADAY GÖSTERİLMEYEN BÜROKRATLAR NE YAPACAK?

Milletvekili adayı olmak için görevinden istifa eden ancak milletvekili adayı olarak gösterilmeyen bürokratlar bundan sonra ne yapacak? Aday listesine giremeyen bürokratlar görevlerine geri dönmek için Yüksek Seçim Kurulu tarafından kesin sonuçların açıklanmasını bekleyecekler. İstifa eden bürokratlar sonuçların açıklanmasının ardından 1 ay içinde eski görevlerine dönebilmek için dilekçe verecekler. Peki bürokratlar nasıl bir dilekçe verecekler? Bürokratlar sonuçlar açıklandıktan sonra "milletvekili seçimlerinde aday gösterilmediğim için 298 sayılı Kanunun ek 7'nci maddesi hükmü gereğince görevime dönmek istiyorum" şeklinde bir dilekçe vereceklerdir.

KAMUPERSONELİ.NET - ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme