
İşyerinde mesai arkadaşına yaptığı şaka nedeniyle tazminatsız işten kovulan çalışan mahkemeye başvuruda bulundu.
Yerel mahkemenin “kıdem ve ihbar tazminatlarını almasına” hükmettiği dosya Yargıtay’a gönderildi.
Sabah gazetesinin haberine göre; Buna yönelik olarak Yargıtay 22. Hukuk Dairesi’nde görülen dava içerisinde ise; yerel mahkemenin verdiği kararın tam tersi olarak “Kalıbının adamı değilsin” şeklindeki sözler hakaret olarak rapora işlendi ve “Şeref ve haysiyete yönelik bir saldırı var. Mesai arkadaşına sataşmak, düşünceyi açıklama özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez” ifadelerine yer verilerek yerel mahkemenin kararı bozuldu.
Bununla beraber Yargıtay işçinin işveren tarafından tazminatsız kovulmasını haklı buldu.
Yargıtay 22. Hukuk Dairesi’nin kararı içerisinde ise;
“Davacı işçinin işverenin bir başka işçisine sataşması nedeni ile iş akdinin haklı sebeple feshedilip edilmediği noktasında taraflar arasında uyuşmazlık söz konusudur.
4857 sayılı kanuna göre işçinin işverene veya ailesine karşı şeref ve namusuna dokunacak sözler söylemesi, davranışlarda bulunması ya da işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnatlarda bulunması veya işçinin işverene veya aile üyelerinden birine sataşması haklı fesih nedeni olarak sayılmıştır.” ifadelerine yer verildi.
Kamupersoneli.net I ANKARA
Ne saçma bir karar böyle kadarmi olur yazık günah degilmi böyle bir laf söyledi diye istemli atılır insan
neden olmasin çok doğru bi̇r karar olmuş , i̇ş yeri̇nde huzur çok önemli̇, herkesi̇n bi̇rbi̇ri̇ne saygi ve sevi̇ye çerçevesi̇nde hi̇tap etmesi̇ gereki̇yor!!!
Benim üzerine 100 derece kaynarlıkta su döktüler, ben yanma esnasında argo kelime söylemişim ki herhangi bir şahsa bile değil hatırlamıyorum bile, geçmiş olsun diyeceklerine tazminatsız işten atıldım.
Varsayalim patron işçisine hakaret etti patronu kim atacak isten