Sınavlar

2016 Haziranında Yapılacak Ustalık Sınavları 3 Ay Öne Çekildi

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Sn. Nihat Sözütek tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan sanatkarlar ve esnaf ile yanlarında çalıştırdığı personelden  Ustalık sınavlarına (Haziran 2016) girmeye hak kazananların sınav tarihinin 3 ay daha geriye alındığını  bildirdi.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, 3308 sayılı Kanun kapsamında bulunan, özellikle tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan esnaf ve sanatkarlar ile yanlarında çalışanlardan, 2016 Haziran Dönemi’nde ustalık sınavlarına girmeye hak kazananların imtihanlarının 3 ay öne çekildiğini bildirdi.

Adana ESOB Başkanı Nihat SÖZÜTEK, MEB Hayat Boyu Öğrenme G.n Müd. ‘ünce , TESK’e gönderilen yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirilen sözlü ve yazılı taleplerdei bildirim kapsamında bulun mesleki dallardan , kalfalık belgesi alarak , tebliği aracılığıyla belirtilen 26 Haziran 2016 tarihinden sonra yapılması planlanan ustalık sınavına girme zorunluluğu olanların ve ilgili iş yerlerinin, sınav tarihinden ötürü mağduriyet yaşama olasılıklarının yüksek olmasını beyan etmişti.Sn Nihat Sözütek  Bu yüzden  Ustalık sınavlarının 3 ay öne çekilmesi kararının alındığını belirtti.

Sözütek 2016 şubat döneminde kalfalık sınavlarında başarılı oalnlardan, 2016 Haziran Dönemi Ustalık sınavına katılma hakkı kazananlar için 2016-2016 eğitim yılında bir kereye mahsus eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksatılmaması şartı konularak, 2016 Mart ayında ustalık sınavlarının yapılabilmesi MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından uygun görüldüğünü bildirdi.

Böylece 2016 Haziran’da yapılacak Ustalık Sınavları Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 3 ay önceye çekilmiş oldu.

 Kamupersoneli.net