Engelli Personel Alım İlanları

KGM 63 Kamu Personeli Alım İlanı (Engelli ve Eski Hükümlü)

Karayolları Genel Müdürlüğü eski hükümlü ve engelli işçi alımı yapacağını duyurdu. 

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanda yer alan kadro detayları ve başvuru şartlarını siz okuyucularımıza aktarıyoruz. 

KGM ESKİ HÜKÜMLÜ VE ENGELLİ PERSONEL ALIM İLANI

Yayımlanan personel alım ilanında yapılan açıklamada,  Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bölge müdürlüklerine bağlı işyerlerine süresi belirli olmayan sürekli iş sözleşmesi ile çalıştırılmak üzere; düz işçi pozisyonunda toplam 30 eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan işçi alınacaktır ifadeleri yer aldı. 

İlana  başvuruların Türkiye İş Kurumu aracılığıyla yapılacağı açıklandı. KGM tarafından yayımlanan ilana göre alımlar eski hükümlü alım ilanı ve engelli alım ilanı için açıklanan boş pozisyonlar, Düz İşçi (Büro İşçici) pozisyonu olarak duyuruldu. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilana başvuru yapacak adayların aşağıda yer alan başvuru koşullarını sağlamaları isteniyor. 

Eski Hükümlü Düz İşçi (Beden İşçisi) olarak alınacaklarda aranacak şartlar ve açıklamalar: 

2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak KPSS sınavına girmiş olmak, Hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması, Askerliğini tamamlamış, muaf veya tecilli olmak (erkek adaylar için), İlanın yayınlandığı tarihte herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor olmak ) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak.

Engelli Düz İşçi (Büro İşçisi) olarak alınacaklarda aranacak şartlar ve açıklamalar: 

2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Doğuştan ya da sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerden tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk olduğu sağlık kurulu raporu ile durumlarını belgelendirmek, ) EKPSS sınavına girmiş olmak, Hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması, İlanın yayınlandığı tarihte herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak.

Bir Yorum

  1. Konu ile tam açıklama neden yapılmamış yada yapılmıyor

  2. %42 engelliyim engelım hıc bır ıs yapmama engel deyıl telefon 543 742 60 07

  3. Yüzde elli rapor var Ben engelli iş arıyorum varsa bana ulaşabilirsiniz. Çok memnun olurum

  4. Kamuya hep lise mezunu kpss katilmis olmalidiye ilan yer veriliyor peki ilkokul ortaokul mezunu engelli raporu olanlar ne yapmali kuraya katilip kurada cikmayinca ne yapmali birazda ilkokul ve ortaokulu düşünülurse iyi olur onlar ne yapmali yardimci olunursa iyi olur

  5. Ben erdal Turkeli engelli biriyim is istiyorum sizde Allah rİzasİna diyorum benim tellefon numaram 05412099802

  6. Başvurular nereye nereye ne zaman yapılıyor haberi yapıyorsunuz ne tarih ne başvuru şartı insanları boşuna ümitlendiriyorsunuz ne alım var ne bişey