Başbakan Yıldırım Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 25. Genel Kurulu toplantısına katıldı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 25. Genel Kurulu toplantısına Başbakan Binali Yıldırım’ın yanında Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak katıldı.
Burada katılımcılara bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, seçim sonrası yapılacaklara ve atılacak adımlara dair açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasının satır başlarını siz okuyucularımıza aktarıyoruz.
BAŞBAKAN YILDIRIM’IN KONUŞMASI
Başbakan Binali Yıldırım yapmış olduğu konuşmasında, yeni hükümet sisteminde Başbakanlık görevinin olmayacağını hatırlatarak bu konuya dair açıklamalarda bulundu.
“Belki de görevim sona ermeden önce umuma açık son konuşmam oluyor. Bugüne kadar yaptıklarımız, yapamadıklarımızla millet bizi değerlendirecek. Biz kendimize paye çıkarmak konumunda değiliz. Eksiği ile gediği ile ülkemiz için gayret ettik. Bugün 24 Mayıs 2016’da göreve geldiğimde önümüze koyduğumuz hedeflerin hepsini gerçekleştirmiş olmanın gönül rahatlığı ile milletimin karşısındayım”
YENİ HÜKÜMET SİSTEMİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KURULUR
Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında ayrıca yeni hükümet sisteminin ne zaman kurulacağına dair açıklamalarda bulundu. Hükemetin kurulması için 8-9 Temmuz tarihlerini işaret eden Başbakan Yıldırım şu açıklamalarda bulundu. ”Seçim bitti artık geçim dönemi. Yeni hükümet, önümüzdeki haftasonu açıklanmış olur. 8 ya da 9’unda 2023 hedeflerimize bizi taşıyacak olan hükümet açıklanmış olacak.”
KALKINMAYA DAİR DEĞERLENDİRMELER
Türkiye’nin kalkınma adına atmış olduğu adımları değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım bu konuda hükümet tarafından atılan adımları değerlendirdi. Bundan sonra yapılacak işler ve devam edecek teşviklerde kalkınmanın devam edeceğini vurgulayan Başbakan Yıldırım şu açıklamalarda bulundu.
”Kalkınmanın kaldıracı özel sektör. Bizim işimiz önünüzü açmak, engelleri kaldırmak. Bizim işimizi güvenlik, adalet ve denetlemek. Her işi yapacak birikim var, altyapı var, imkan var. Teknolojik yoğun işlere daha fazla olduğu işlere daha fazla teşvik, daha fazla destek vereceğiz. Katma değerde fark oluşturan alanlarla aradaki farkı kapatabiliriz. Bölgesel farklılıkları ortadan kaldıracak bildiğimiz teşviklerimiz devam edecek. Altyapı kalkınma açığını kapattık. Bugün her ilimiz ihracatı öğrendi, ihracat yapmayan ilimiz kalmadı ama yetmez ihracatımızın artış hızını yükseltmemiz lazım. İhracatçı sayımız 70 bini aştı. Yeterli görmüyoruz, 120 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.”
Kamupersoneli.net – ANKARA