Genel

2016 STS Kılavuzu yayınlandı

2016 yılı Seviye Tespit Sınavı Kılavuzu YÖK tarafından açıklandı.

Yurtdışı yükseköğretim diplomaları tanıma ve denklik yönetmeliği uyarınca Seviye Tespit Kılavuzu ( STS) yayınlandı. Seviye tespit sınavı 1. ve 2. aşama sınaviçin başvuru tarihleri ise 25 Nisan 2016 Pazartesi – 6 Mayıs 2016 Cuma günleri arası olarak belirlenmiştir.

– Seviye Tespit Sınavı ( STS ) 1. aşama : 17 Temmuz 2016 Pazar günü 

– Seviye Tespit Sınavı ( STS ) 2.aşama : 21 Ağustos 2016 Pazar günü yapılması planlanan sınavlar için başvuru ücretleri 140 TL olarak belirlenmiştir.

STS ( Seviye Tespit Sınavı ) ‘ ye Katılım Koşulları Aşağıda yer almaktadır. 

– STS ( Seviye Tespit Sınavı ) ‘ye, yurt dışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlamış olan Yükseköğretim Kuruluna diploma denklik belgesi sahibi olmak için başvuru yapan ve STS ( Seviye Tespit Sınavı )’ye girilmesine karar verilmiş olan adaylar girmektedir.

– Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında bulunmuş olan Denklik Birimine denklik başvurusu yapmamış , sınava girebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Kararı elinde olmayan kişilerin başvuru yapma hakları olmamaktadır. Bu durum içerisinde başvuru yapmış olarak sınava girmiş ve sınavdan yeterli puan almış olsalar dahi sınav sonuçları koşullara uymadığı için geçersiz sayılacaktır.