İş İlanları

Adalet Bakanlığı TYP Kapsamında Personel Alıyor

Kamupersoneli.net olarak kamu kurum ve kuruluşları tarafından yayımlanan ilanlara yönelik olarak detayları paylaşıyoruz.

Söz konusu Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre; TYP kapsamında personel alımı yapılacağı belirtildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Adalet Bakanlığı TYP Personel Alımı Başvuru Koşulları ise şöyle;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak.” olarak duyuruldu.

ADAYLAR BAŞVURULARINI NASIL YAPACAKLAR?

TYP ilanları İŞKUR aracılığıyla yayımlanmaktadır. Bu ilana başvuru yapacak adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden yapacaklar.

Ayrıca isteğe bağlı olarak adaylar İŞKUR Müdürlükleri aracılığıyla bizzat başvuruda bulunabilirler. Bu ilana için başvuru süreci 31 Ağustos olarak açıklandı.

Bir Yorum

  1. İnşAllah sayın bakanımız Abdülhamit Gül bey 2018 Ekim ayında yapacağımız dediği infaz koruma memuru alımını inşAllah yapar.

  2. sevgili adalet bakanımızdan ricamız , benim gibi binlerce üniversite mezunun bu personel alımlarında 35 yaş şartı olayını ele alsa çok seviniriz