Dershaneler Hakkında Erdoğan'dan Kritik Talimat!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek ders kursu adı altında açılan merdiven altı dershanelerin kapatılması için talimatta bulunduğu açıklandı.Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci kez kaçak dershanecilik yapan kurslara ilişkin denetim ve kapatma operasyonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek ders kursu adı altında açılan merdiven altı dershanelerin kapatılması için talimatta bulunduğu açıklandı.
Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci kez kaçak dershanecilik yapan kurslara ilişkin denetim ve kapatma operasyonu için düğmeye bastı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'in oğlu Doğan Ertuğrul Halisdemir'in sınava hazırlık için dershaneden geldiğini söylemesi üzerine merdiven altı dershaneciliğin hala devam ettiğini öğrendiği ifade edildi.
Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Dershanelerin yeniden ailelerin parasını sömürmeye başladığını öğrenen Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nı arayarak "Hani kapanmıştı bu dershaneler. Bu kez kesin kapatın bu dershaneleri" diye talimat verdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kursların kapatılması için çalışma başlattığı öğrenildi.
Tek ders kursu adı altında MEB'den izin alan tüm merkezlerin sınava hazırlık olarak dershanecilik yaptıkları tespit edildi.
Ailelerin bu sene kurslara ücretleri ödedikleri ve öğretmenlerle sözleşme yapıldığı için MEB, gelecek yıl için ailelere bu kurslara çocuklarını göndermemeleri duyurusu yapılacak.
Merkezlerle ilgili idari işlem yapılarak kapatılma süreci başlatılacağı ifade edildi.
Kamupersoneli.net I ANKARA
Bakmadan Geçme





