Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Üniversitelere Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı Yapılıyor

Sözleşmeli kamu personeli alımı için 5 farklı üniversite personel alım ilanı yayımladılar. 

KPSS’ye girmiş olmak kaydıyla başvuru yapılabilecek olan kamu personeli alım ilanları için belirlenen başvuru koşulları ile ilanlarda yer alan diğer bilinmesi gereken hususları siz okuyucularımız için derledik. 

SÖZLEŞMELİ KAMU PERSONELİ ALIM İLANLARI

Lise, önlisans ve lisans mezunu adayların ilgili KPSS puan türünden talep edilen KPSS şartını sağlamak kaydıyla başvuru yapabilecekleri sözleşmeli kamu personeli alım ilanlarını yayımlayan üniversiteler şunlar. 

Çoğunluğu sağlık ve büro personeli alımı üzerine kamu personeli alımı yapacağını ilan eden üniversiteler arasında Selçuk Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi yer alıyor. 

KAMU PERSONELİ ALIM İLANLARINA BAŞVURU ŞARTLARI

Yukarıda siz okuyucularımıza aktardığımız sözleşmeli kamu personeli alım ilanlarına başvuruda bulunacak adayların aşağıda yer alan başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. 

Başvuru yapacak adaylarda 657 sayılı Kanun’un 48’ınci maddesinde aşağıda belirtilen genel şartlar ile özel şartlar aranmaktadır. Bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Bu Kanunun 40 ncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak, Bu Kanunun 41 nci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlik durumu itibariyle; a) Askerlikle ilgisi bulunmamak, b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, c)Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak koşulları bulunuyor. 

Yukarıda yer alan genel başvuru koşullarının yanı sıra adayların ayrıca 657 sayılı Kanun’un 53. Maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına, engel olabilecek akıl hastalığı ve vücut sakatlığı ile ilgili özürlü bulunmamak, nöbetli ya da gece çalışmasına engel sağlık probleminin olmaması ve Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu olmak, koşullarına da haiz olması isteniyor. 

BAŞVURU SÜRECİ

Üniversiteler tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarına başvuru süreçleri değişiyor. Bu alım ilanlarına başvuru yapacak adayların ilan metinlerinde yer alan başvuru evrakları ile ilanı yayımlayan üniversitelere başvuru yapmaları gerekiyor.