Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

e-Devletten hemen bakın! Devlet 65.000 TL para veriyor: Geri ödeme yapmayacaksınız! Cuma günü bitecek

Yüzbinlerce kişi için çok önemli bir duyuru yayımlanırken devlet tarafından geri ödemesiz 65.000 TL verileceği paylaşıldı. Yapılan duyuruda bu desteğe ilişkin ayrıntılar da aktarıldı ve başvuruların 10 Haziran’da sona ereceği paylaşıldı. Bu destek için başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceği ifade edildi. Bununla beraber engelli vatandaşlara 65 bin TL’ye kadar, eski hükümlü girişimci adaylarına ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği verilecek.

65 BİN LİRA PARA VERİLİYOR

Hibe desteği verileceği belirtilerek engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verileceği belirtildi. Bu destek tutarının ise 65 bin liraya kadar çıktığı duyuruldu.

YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

Bu hibe desteğinden yararlanılabilmesi için KOSGEB tarafından bazı şartlar aranıyor. Bu şartları taşıyan engelli veya eski hükümlü vatandaşlara para desteği veriliyor. En az yüzde 40 engeli ve işgücü kaybı bulunan engelli vatandaşlara ve eski hükümlülere sunulan 65 bin TL’lik hibe desteğinin 45 bin TL’lik kısmı kuruluş desteği olarak, 15 bin TL’lik kısmı işletme gideri olarak ve 5 bin TL’lik kısmı da kuruluş işlemleri desteği olarak veriliyor.

KOSGEB’in uygulamalı eğitim programlarına katılıp, programı tamamlayıp katılım belgesi alması ve kurmayı düşündükleri iş ile ilgili olarak bir proje hazırlamaları gerekiyor. Bu süreçleri tamamlayan ve kriterlere uyan vatandaşlara para veriliyor. Bu tutar ise 65 bin liraya kadar çıkıyor.

BAŞVURU DETAYLARI

Bu destek hakkında yapılan duyurunun devamında İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyeceği belirtilerek engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları projelerini hazırlayıp 10 Haziran 2022 tarihi mesai saati sona erene kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden veya posta yoluyla teslim edebilecekleri ifade edildi.

Eski hükümlüler ise projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine iletmeleri gerekiyor.