A Grubu Personel Alımında Yaş Sınırı 45'e Yükseltilmelidir

14 Mart 2017 tarihinde 'KPSS-A Grubu Atamalarında Yaş Sınırı Kaldırılmalıdır' başlıklı bir haber yayımlamıştık.Yaptığımız haberde '16 Nisan'daki referandumda milletvekili seçilme yaşını 18'e düşüren madde de yer almaktadır.

14 Mart 2017 tarihinde “KPSS-A Grubu Atamalarında Yaş Sınırı Kaldırılmalıdır” başlıklı bir haber yayımlamıştık. Yaptığımız haberde “16 Nisan’daki referandumda milletvekili seçilme yaşını 18’e düşüren madde de yer almaktadır. Çağın gereklerine göre yapılan değişiklik olumludur ancak A grubu kadrolara yapılan atamalarda 35 yaş sınırının kaldırılması da önemli bir değişiklik olacaktır. KPSS’ye giren adayların sayıca fazla olduğunu, açılan kadroların sınırlı olduğunu düşündüğümüzde zaten bir kadro için KPSS, sözlü sınav ve bazı özel şartlar yer almaktadır. Yaş sınırının artık bir anlamının olmadığını söyleyebiliriz.” şeklinde ifadeler kullanmıştık. İlgili haberimiz için tıklayınız

Yaş Sınırı 45’e Yükseltilir Mi?

A grubu personel alımlarında yaş sınırının kaldırılması talebini bir kez daha yetkililerin dikkatine sunuyoruz. Bir takipçimiz yaş şartıyla ilgili mağduriyetini şöyle aktarıyor:  “Ben idari hakimlik sınavına emek veren yüzlerce adaydan biriyim Bu sene idari hakimlik için kadro verilmedi. 2018 yılı için alım yapılacağı söyleniyor. Fakat 35 yaş sınırına takılan yüzlerce aday var. Gerek hakimlik, kaymakamlık ve gerekse KPSS A Grubu sınavları için 35 yaş sınırının kaldırılması konusunda sosyal medya aracılığı ile etkinlik yapmaktayız. Konunun mecliste görüşülmesini istiyoruz. Yaş sınırının olması defalarca yazılı sınavı kazanıp mülakattan elenenleri mağdur etmektedir. YSK personeline görevde yükselmede uzman yardımcılığı 35 yerine 45 yaş şartı getirildi. Yetkililerden beklentimiz 35 yaş şartının kaldırılmasıdır.”

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme