ABD Vize Krizine İlişkin Başbakan Yıldırım'dan Önemli Değerlendirme
ABD ile Türkiye arasındaki vize krizi dün TBMM'de gerçekleştirilen grup toplantılarında siyasilerin gündeminde olmuştu.Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konu hakkında açıklamalarda bulundu.
ABD ile Türkiye arasındaki vize krizi dün TBMM'de gerçekleştirilen grup toplantılarında siyasilerin gündeminde olmuştu. Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konu hakkında açıklamalarda bulundu.
Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarında “Türkiye bir kabile devleti değildir; bize yapılanın misliyle karşılığını veririz. Müttefiklik ilişkisiyle bağdaşmayan bir karardır. Vatandaşları cezalandırmaya kalkmak çok yakışıksız bir davranıştır” ifadelerine yer verdi.
Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da Sırbistan’da bu konu sorulunca veda ziyaretleri yapan ABD Büyükelçisi John Bass’ın, ABD yönetiminden bağımsız kendi başına bu kararı almış olabileceğine dikkat çekti.
"SAĞDUYUYU ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ"
Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da Valiler Toplantısına katıldı. Burada açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım vize krizini burada da değerlendirdi. Konu ile ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarında "Son günlerde Amerika ile yaşadığımız vize krizi gündemin sıcak konularından birisini oluşturuyor. Amerika, güvenlik zafiyetini öne sürerek vize işlemlerini askıya aldığını duyurdu. Biz de ülkemize yakışanı yaptık, mütekabiliyet esasına dayanarak aynı karşılığı verdik. Temennimiz ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir. Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız." ifadelerine yer verdi.
KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA
Bakmadan Geçme





