ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Güvenlik Tehdidi Nedeniyle 1 Gün Süreyle Kapatıldı
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin resmi internet sitesinden bir basın duyuru yayımlandı.Büyükelçilik tarafından yayımlanan duyuruda, alınan bazı istihbaratlar olduğu ve güvenlik tehdidi nedeniyle büyükelçiliğin bugün (5 Mart) tarihinde kapalı olacağı bildi
ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin resmi internet sitesinden bir basın duyuru yayımlandı. Büyükelçilik tarafından yayımlanan duyuruda, alınan bazı istihbaratlar olduğu ve güvenlik tehdidi nedeniyle büyükelçiliğin bugün (5 Mart) tarihinde kapalı olacağı bildirildi.
Söz konusu duyuruda ayrıca ABD vatandaşlarına bazı uyarılarda bulunuldu.
ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği internet sayfası üzerinden yayımladığı bir duyuru ile güvenlik tehdidi nedeniyle kapalı olacağını açıkladı. ABD Büyükelçiliği tarafından yayımlanan yazılı açıklamada Büyükelçiliğin 5 Mart tarihinde rutin işlemleri yapmayacağı sadece acil işlemlerin yapılacağı açıklandı. Yapılan açıklamada vize randevularının tümü de iptal edildiği duyurulurken Amerikan vatandaşlarında uyarılarda bulunuldu.
ABD Büyükelçiliği yazılı olarak yayımladığı açıklamasında ABD vatandaşlarına "Popüler turistik alanları, alışveriş merkezlerini, alışveriş bölgelerini ve spor-eğlence merkezlerini ziyaret etmeyi tercih ederseniz, kişisel güvenlik durumunuzu ve duyarlılığınızı artırın" uyarısında bulundu.
Büyükelçilik tarafından yayımlanan yazılı açıklamada ayrıca "Güvenliğinize ilişkin aile ve arkadaşlarınızı bilgilendirin, gelişmeler için yerel medyayı izleyin ve dikkat çekmemeye çalışın" uyarısı dikkat çekti.
ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
ABD’nin Ankara Büyükelçiliği'nin güvenlik nedeniyle kapalı olacağını duyurmasının ardından Ankara Valiliği'de konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İstihbarat birimlerimize, ABD kaynaklarından gelen, ABD Büyükelçiliği ve vatandaşlarının kaldığı yerlere yönelik terör eylemi yapılabileceğine ilişkin istihbari bilgiler üzerine, Güvenlik önlemleri gözden geçirilmiş ve ilave tedbirler alınmıştır.” ifadeleri kullanıldı.
Kamupersoneli.net - ANKARA
Bakmadan Geçme





