Adalet Personeli

Adalet Bakanı Gül: 1600 Hakim ve Savcı Alımı Yapacağız

Hakim ve Savcı alımları hakkında Adalet Bakanı Gül’den yeni açıklama geldi.

Bakan Gül katılım sağladığı AA Editör Masasında yaptığı açıklamada 1600 hakim ve savcı alımı yapacaklarını duyurdu.

Alımlara yönelik olarak 1600 hakim ve savcı için 29 Aralık 2018 tarihinde sınavların yapılacağını ifade etti.

1600 HAKİM VE SAVCI ALIMI SINAVI NE ZAMAN?

Adalet Bakanlığı bünyesine alınacak olan bin 600 hakim ve savcı alımı duyurusundan sonra 29 Aralık 2018 tarihinde düzenlenecek olan sınav süreci internet üzerinden araştırılmaya başlandı.

Son düzenlenen Hakim ve Savcı sınavında adaylara 30 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi 70 sorudan oluşan alan bilgisi testinin uygulandığı biliniyor.

Diğer yandan testlerde yer alan soruların konularına göre dağılımları ise kendi aralarında eşit olmuştu.

Ayrıca GY ve GK testlerinde Türkçe’nin yanı sıra, Matematik, Türk Kültür ve Medeniyetleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihi ve Temel Yurttaşlık Bilgisi ile çoktan seçmeli sorular sorulmuştu.

Alan Bilgisi testi kapsamında ise; Anayasa Hukuku ile beraber medeni hukuk, borçlar hukuk, hukuk yargılama usulü, ticaret hukuku, icra ve iflas hukuku ile beraber ceza hukuku, ceza yargılama usulünün yanı sıra İdari yargılama usulü ve idari hukuk alanlarından çoktan seçmeli sorular soruldu.

Bir Yorum

  1. Parti Adalet ve Kalkınma partisi,bakanlık adalet bakanlığı velakin usulde adalet yok. 2000 hakim savcı alımında 6000 kişi mülakata çağrılır 80_85 puan alanlar başarısız ; 60_65 puan alanlar ise başarılı sayıldılar. Bakanımızdan ricamız bu adaletsizliğe son verilmesi.